Ştiri locale

Zeci de cutii cu medicamente aruncate pe o stradă din Sfântu Gheorghe. TEGA: „Medicamentele sunt deșeuri periculoase, nu trebuie aruncate la gunoi și în niciun caz pe stradă!”

Zeci de cutii cu medicamente pentru diferite afecțiuni au fost descoperite abandonate în saci de gunoi, pe o stradă din Sfântu Gheorghe. Într-o postare pe Facebook, reprezentanții TEGA SA au tras un semnal de alarmă subliniind că medicamentele fac parte din categoria deșeurilor periculoase, fiind interzisă aruncarea acestora la gunoi sau în natură.

„Lipsă de medicamente? Nu prea se vede. Cineva a aruncat această cantitate mare de medicamente nu la gunoi, ci pe stradă. Medicamentele sunt deșeuri periculoase. Ele nu trebuie aruncate la coșul de gunoi (în niciun caz pe stradă), ci returnate la farmacia de unde au fost cumpărate. Să avem grijă unii de alții!”, au transmis reprezentanții operatorului de salubritate.

Publicitate

În imaginile care însoțesc postarea se pot vedea mai multe cutii de medicamente, unele eliberate doar pe bază de prescripție, cum ar fi Euthyrox, medicamente antigripale și antirăceală, pastile pentru reducerea colesterolului, medicamente utilizate în tratarea anginei pectorale (Trimetazidină), în tratamentul ameţelii (Betaserc), sau Diazepam, Codeină, Codamin și laxative.

Medicamentele expirate sau cele care nu mai sunt utilizate pot fi predate lunar, în ultima zi de joi, la farmacia Medicom din Sfântu Gheorghe (str. Bánki Donát nr. 5). După colectare, acestea sunt predate pentru neutralizare unei firme specializate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio