Ştiri locale

Zeci de controale efectuate de poliţiştii covăsneni la societăţi comerciale

În perioada 12–20 noiembrie 2016, poliţiştii covăsneni au desfăşurat acţiuni pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu mărfuri alimentare, precum pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite comise în pieţe, târguri, oboare şi în zona adiacentă acestora. Acţiunile au fost desfăşurate de poliţişti în colaborare cu reprezentanţi din cadrul D.S.V.S.A. Covasna. Controalele au vizat peste 90 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, fiind verificate, de asemenea, peste 80 de autovehicule. În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 100 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 30 pentru fapte de comerţ ilicit şi 50 pentru abateri în trafic. Valoarea sancţiunilor aplicate este de peste 116.000  lei.

Poliţiştii au confiscat în urma acestor acţiuni aproape 210 kg de produse alimentare care aveau termenul de valabilitate expirat, fie erau depozitate în condiţii improprii, ori pentru care nu existau documente legale de provenienţă. Valoarea produselor confiscate este de mai bine de 3.300 de lei.

Au fost constatate şi trei infracţiuni, dintre acestea una de evaziune fiscală. În fapt, administratorii a două societăţi comerciale sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziunie fiscală, după ce aceştia  au evidenţiat în actele contabile operaţiuni nereale constând în achiziţii intracomunitare de maşini (autocamioane), precum şi achiziţii fictive de material lemnos de la societăţi inactive, cu scopul diminuării obligaţiior fiscal datorate bugetului de stat.

Prejudiciul estimat este de circa 360.000 de lei iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, precum şi a prejudiciului total.

În urma unei acţiuni similare desfăşurate miercuri la Baraolt, poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni în valoare de 1.785 de lei, trei dintre acestea fiind pentru fapte de comerţ ilicit.

Acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio