Ştiri locale

Zece percheziţii în judeţul Covasna privind traficul de droguri

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna și cu sprijinul B.C.C.O. Brașov, I.P.J. Covasna, luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Covasna, I.J.J. Covasna și Grupării Mobile de Jandarmi Brașov, au desfășurat o acțiune complexă în scopul destructurării grupurilor criminale organizate, prevenirea şi contracararea infracţiunilor privind traficul de droguri, aceasta fiind o direcție prioritară de acțiune asumată de Poliția Română.

Astfel, în cadrul unui dosar penal vizând mai multe persoane suspecte de trafic și consum de droguri de risc și de mare risc, au fost efectuate un număr de 10 percheziții domiciliare pe raza mun. Tg. Secuiesc şi a comunelor Cernat, Turia, Lemnia, Catalina și Sânzieni, ocazie cu care au fost identificate și ridicate aproximativ 2,5 grame de cannabis, aproximativ 1 gram de amfetamină, 139 de comprimate M.D.M.A., mai multe mijloace materiale de probă.

Publicitate

Un număr de cinci persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B. T. Covasna în vederea continuării cercetărilor, iar împotriva uneia dintre aceste persoane procurorul a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând a fi propusă Tribunalului Covasna emiterea mandatului de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către D.I.I.C.O.T. – B.T. Covasna cu privire la comiterea infracțiunilor de trafic și deținere de droguri de risc și mare risc.

Publicitate