Ştiri locale

Zece covăsneni, reţinuţi pentru înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals

La data de 27 octombrie 2015, poliţiştii covăsneni au efectuat 12 percheziţii la domiciliile a 12 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals privind identitatea, fals intelectual şi uz de fals.

Din cercetări a reieşit faptul că în perioada august – octombrie 2015, cei în cauză ar fi solicitat şi primit zece credite bancare, prin falsificarea şi folosirea de acte de identitate şi documente false, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 200.000 lei unei bănci care are sucursală în municipiul Sfântu Gheorghe.

Publicitate

În urma descinderilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor circa 13.000 de lei, mai multe calculatoare, laptopuri, precum şi documente. Pe numele a zece persoane, bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 53 de ani din Sfântu Gheorghe, au fost emise mandate de reţinere pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals privind identitatea, fals intelectual şi uz de fals, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Publicitate
banner we radio