Ştiri locale

Wizz Air a anunţat primele destinaţii de pe Aeroportul Braşov

Compania Wizz Air, unul dintre cei mai importanţi operatori aerieni din Europa, a anunţat joi primele două destinaţii pe care le va opera de pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, respectiv Londra (Luton) – cu primul zbor programat în 2 august 2023, şi Dortmund – cu zboruri care vor începe din 2 septembrie 2023.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Aeroportului, spre Londra vor exista zboruri dus-întors în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, în timp ce spre şi dinspre Dortmund se vor efectua curse în fiecare zi de marţi şi sâmbătă. Biletele au fost puse în vânzare începând de joi, 6 aprilie, pe site-ul companiei WIZZ Air.

Publicitate

Directorul general al Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, Alexandru Anghel, a purtat discuţiile cu oficialii WIZZ Air pe parcursul ultimilor ani, iar primele rezultate se concretizează acum, cu aceste destinaţii anunţate.

„După îndelungi analize şi negocieri aprofundate, am ajuns în punctul în care am agreat cu conducerea WIZZ Air termenii unui acord oficial. Sperăm că cele două destinaţii sunt doar primele dintr-un număr mai mare pe care ne dorim să-l acopere această companie importantă la nivel european”, a menţionat Alexandru Anghel.

La rândul său, președintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a declarat că Londra „este o destinație obligatorie pentru o companie aeriană care zboară de la Braşov, având în vedere că peste 100.000 de români trăiesc, muncesc și învață în capitala Marii Britanii, printre aceștia fiind și brașoveni.

„La mijlocul lunii iunie vor ateriza și vor decola primele avioane, inclusiv curse Budapesta-Brașov”

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a declarat joi, în cadrul conferinței lunare Info Județean, că din discuțiile purtate în ultimele zile cu autoritățile locale brașovene a reieșit faptul că primele zboruri vor avea loc pe 15 iunie, data anunțată inițial de reprezentanții Aeroportului. Acesta a precizat că printre primele zboruri se numără și curse Budapesta-Brașov.

„Săptămâna trecută am fost împreună cu domnul primar Antal Árpád la aeroport, ne-am întâlnit acolo cu domnul președinte al Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, și cu domnul Alexandru Anghel, directorul general al Regiei Autonome, iar în urma discuțiilor purtate am înțeles că se va menține data de 15 iunie pentru deschidere, deci la mijlocul lunii iunie vor ateriza și vor decola primele avioane, inclusiv Budapesta-Brașov, dar și celelalte curse care s-au vehiculat. Mă bucură această veste despre Wizz Air, înseamnă un prim pas și, desigur, se va extinde această posibilitate”, a spus Tamás Sándor.

Aeroportul Brașov-Ghimbav este primul aeroport din România construit de la zero în ultimii 50 de ani.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio