Ştiri

Windows renunţă la unul dintre cele mai populare programe

Următorul update al Windows 10, numit Autumn (sau Fall, în SUA) Creators Update va veni cu o gamă variată de noi caracteristici, dar unul dintre programele-emblemă ale companiei, care defineşte experienţa Windows, va fi scos din facilităţile oferite de sistemul de operare: Microsoft Paint. Programul de editare popular în întreaga lume a fost deja trecut pe lista de lichidări de compania Microsoft.

Acesta a fost lansat pe piaţă odată cu prima versiune a Windows 1, în 1985, şi este primul dintre modalităţile de creaţie grafică utilizate de specialiştii în domeniu, care a devenit, în acelaşi timp, parte integrantă a nucleului Windows, venind cu posibilitatea de a salva în format JPEG abia în versiunea Windows 98, informează The Guardian.

Odată cu Windows 10 Creators Update, lansat în aprilie, Microsoft a ales introducerea noului Paint 3D, instalat alături de programul în forma lui tradiţională, dar care vine în plus cu instrumente de modificare 3D a imaginilor, dar şi cu posibilitatea editării 2D, aşa cum ne-a obişnuit.

Recent, însă, Microsoft a anunţat că, alături de Outlook Express şi aplicaţia Reader, Microsoft Paint a fost pus pe linie moartă şi adăugat pe lista programelor care vor fi înlăturate în versiunea Windows 10 Fall Creators Update.

Astfel, ajungând în categoria aplicaţiilor care „nu au o dezvoltare activă şi ar putea fi eliminate în viitoarele variante\” ale sistemului de operare, direcţia Paint a fost decisă, iar acum este doar o chestiune de timp până când va fi eliminat. Microsoft Paint nu a fost niciodată una dintre aplicaţiile extrem de capabile, iar până în 1998 a fost limitat doar la formatele bitmap (BMP) şi PCX, dar s-a dovedit extrem de util în editări mai simple, precum realizarea de decupaje sau operaţiuni copy-paste.

Cea mai recentă versiune Paint, cea pentru Windows 7, a fost mult îmbunătăţită, dar este şi acum considerată slabă în comparaţie cu alternativele gratuite de pe Internet.

Falling under the deprecated column for apps that are “not in active development and might be removed in future releases”, Microsoft Paint’s ticket has been called and now it’s only a matter of time before it is removed like your favourite piece of old furniture from your childhood home. Când va fi oficial eliminat din paleta Windows rămâne să aflăm de la reprezentanţii Microsoft, care trebuie să anunţe şi data exactă a lansării Windows 10 Autumn Creators Update.

Publicitate
banner we radio