Ştiri

Windows 10 va fi disponibil din 29 iulie. Cei care au Windows 7 sau 8.1 vor putea face update gratuit

Microsoft a anuntat luni ca noul sau sistem de operare Windows 10 va fi lansat in data de 29 iulie in 190 de tari, sub forma unui update gratuit pentru cei care utilizeaza versiunile Windows 7 si 8.1, transmite Reuters.

Anterior, Microsoft, cel mai mare producator mondial de software, estima ca Windows 10 va fi lansat \’in cursul verii\’, potrivit Agerpres.

Publicitate

Microsoft a decis ca pentru urmatoarea versiune a principalului sau sistem de operare ales sa treaca direct de la Windows 8 la Windows 10 pentru a arata ca este vorba de un pas important inainte. Noul Windows 10 include meniul Start si va rula atat pe PC-uri cat si pe tablete si smartphone-uri. De asemenea, Windows 10 include si un nou browser de Internet denumit \’Edge\’.

Potrivit vicepresedintelui Microsoft, Terry Myerson, obiectivul companiei este ca Windows 10 sa ruleze pe un miliard de dispozitive in primii doi -trei ani de la lansare. In schimb, compania a confirmat luni ca versiunea de Windows 10 pentru alte dispozitive, inclusiv telefoane mobile, nu va fi disponibila decat la finele acestui an.

Sistemul de operare Windows este in continuare partea cea mai importanta a afacerilor Microsoft in conditiile in care domina piata sistemelor de operare pentru dispozitive de tip desktop cu 1,5 miliarde de utilizatori. Insa cresterea smartphone-urilor si tabletelor inseamna ca in prezent Windows este utilizat de doar 14% din dispozitivele de tip computing din intreaga lume, potrivit firmei de cercetare de piata Gartner.

Publicitate
Publicitate
banner we radio