Info Trafic, Ştiri locale

Weekend fără accidente rutiere în judeţul Covasna

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au continuat acțiunile pentru menținerea siguranței traficului, astfel că în acest sfârșit de săptămână nu au fost înregistrate evenimente rutiere. Au fost depistați, în schimb, trei șoferi care au condus deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Pe strada Ciucului din Sfântu Gheorghe, polițiștii au oprit în trafic un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat. Acesta a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

Un alt tânăr de 20 de ani a fost depistat conducând un autoturism pe strada Vasile Goldiş din Sfântu Gheorghe, în noaptea de 13 spre 14 octombrie. În urma testării cu etilotestul a reieșit că acesta avea o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Băut la volan a fost depistat și un bărbat de 62 de ani care conducea un autoturism pe raza orașului Covasna. În urma testării alcoolscop a reieșit că acesta avea o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, conducătorii auto au fost conduși la unități medicale pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea determinării îmbibației alcoolice. De asemenea, au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte regulile de circulație și să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio