Info Trafic, Ştiri locale

Weekend fără accidente rutiere în județul Covasna

Polițiștii desfășoară în permanență activități pentru menținerea climatului de siguranță publică. În weekendul ce s-a încheiat polițiștii covăsneni au intervenit la 93 de evenimente, 37 dintre acestea fiind sesizări făcute prin apelul unic de urgență 112. De asemenea, oamenii legii au organizat și desfășurat 22 de acțiuni, în urma acestora fiind constatate 217 abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 86.000 de lei.

Polițiștii au acționat și pentru reducerea riscului rutier, astfel că în acest sfârșit de săptămână nu au fost înregistrate evenimente rutiere, iar pentru abateri constatate la regimul circulației au fost reținute 7 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Publicitate

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic, duminică dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit un autoturism ce circula pe DJ 121A, pe raza localității Moacșa, la volanul căruia se afla un bărbat de 35 de ani din Brașov. Bărbatul a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea determinării îmbibației alcoolice, iar pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii vor acționa în continuare pentru menținerea climatului de siguranță și luarea măsurilor legale care se impun în cazul în care constată săvârșirea unor fapte contrare legii.

(IPJ Covasna)

 

Publicitate
banner we radio