Meteo, Ştiri

Prognoza meteo: weekend cu vreme frumoasă şi caldă! Dimineţile însă sunt din ce în ce mai reci

VINERI: Vremea va fi frumoasă, dar călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult senin, iar unele înnorări, averse și posibil descărcări electrice se vor semnala izolat, mai ales în zonele montane. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral, în sudul Banatului și la munte, cu precădere la altitudini mari.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice. Dimineața și noaptea în depresiuni vor fi condiții de ceață.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic local în Câmpia de Vest și izolat în Câmpia Română.

SÂMBĂTĂ:  Vremea se va menține frumoasă, dar local și călduroasă. În regiunile vestice și nord-vestice cerul va fi variabil și doar izolat, mai ales la munte se vor semnala ploi de scurtă durată și descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral, în sudul Banatului și pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime între 10 și 21 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali spre 6…7 grade.

DUMINICĂ: Vremea va fi în general frumoasă, iar în cea mai mare parte a țării și călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în regiunile nordice, nord-estice, centrale, precum și în zona montană, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona litoralului, dar și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime, în general, între 11 și 21 de grade.

LUNI: Vremea călduroasă va persista în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele prânzului în zona de munte și în nord-est, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime, în general, între 12 și 22 de grade.

TENDINŢA MARŢI – JOI: Vremea va fi călduroasă, posibil caniculară în zonele de câmpie din vestul și din sudul țării. Pe arii restrânse vor fi averse, mai ales în zonele montane și submontane.