Ştiri

Vremea va fi în general instabilă. Prognoza meteo pentru weekend

Vremea va deveni în general instabilă în jumătatea de nord-vest a teritoriului şi în zona montană, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie, informează ANM.

Vineri

Publicitate

Vremea va deveni în general instabilă în jumătatea de nord-vest a teritoriului şi în zona montană, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. În restul ţării, cerul va fi temporar noros şi doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza. Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, cu maxime cuprinse între 16 şi 27 de grade şi minime între 7 şi 17 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat vor mai fi condiţii de ceaţă.

Sâmbătă

Vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice, la început în regiunile intracarpatice, unde şi valorile termice vor marca o scădere, apoi din orele amiezii şi în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, local se vor cumula cantităţi de apă însemnate şi vor fi căderi de grindină. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, îndeosebi în timpul ploilor şi izolat va putea lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 şi 27 de grade, iar cele minime între 8 şi 15 grade.

Duminică

Vremea va fi usor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în cursul zilei când, local în centrul, sudul tării si la munte si izolat în rest, se vor semnala averse si descărcări electrice. Izolat vor mai fi conditii de grindină. Vântul va avea intensificări, mai ales ziua, la munte, în regiunile estice si sud-vestice si izolat în rest. Temperaturile maxime, în scădere fată de ziua precedentă în estul si sud-estul tării, vor fi cuprinse între 16…17 grade în nordul Modovei si 26…27 de grade în Oltenia si sudul Munteniei. Dimineata, în zonele joase vor fi conditii de ceată.

Publicitate
banner we radio