Ştiri

Vremea se schimbă! Prognoza meteo pentru luni şi marţi

Vremea va deveni instabilă în regiunile intracarpatice, dar se va menţine în general frumoasă şi caldă în restul teritoriului. În Banat, Crişana şi Maramureş cerul va fi mai mult noros şi va ploua începând din a doua parte a zilei de luni.

În Oltenia, Transilvania, zona Carpaţilor Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali vor fi înnorări accentuate spre seară şi noaptea, când local se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat şi trecător. Temperaturile maxime, în scădere accentuată faţă de ziua precedentă în regiunile vestice, se vor încadra între 21…22 de grade în Banat şi 33…34 de grade în sudul Munteniei şi al Olteniei, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 21 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 8…9 grade.

Marţi, vremea se va menţine în general instabilă în vestul, nord-vestul şi sud-vestul ţării, unde, mai ales în prima parte a zilei, vor mai fi înnorări şi local va ploua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar cu totul izolat, îndeosebi la munte, vor fi ploi de scurtă durată.

Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane şi, temporar, în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 22…23 de grade în Banat şi 32 de grade, izolat, în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 5…7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 22 de grade în nordul litoralului. Spre sfârşitul intervalului, în zonele joase, vor fi condiţii de ceaţă.

Publicitate
banner we radio