Meteo

Vreme frumoasă în următoarele zile. Când încep să scadă temperaturile

În continuare vremea se menţine frumoasă. Sunt aşteptate temperaturi de peste 30 de grade în partea de nord-vest a ţării. Începând de duminică vremea se va răci.

VINERI. Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime, mult mai ridicate decât în mod normal la această dată, în special în jumătatea de nord a țării, se vor situa între 23 de grade în sudul litoralului și 31 de grade în nord-vest. Temperaturile minime vor fi apropiate sau ușor mai ridicate față de mediile climatologice specifice perioadei și vor fi cuprinse între 3 grade în estul Transilvaniei și 19 grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea va fi ceață local în Dobrogea, pe văi, în depresiuni și izolat în restul teritoriului.

SAMBATA. În regiunile vestice și nord-vestice vremea se va răci, iar valorile termice se vor apropia de cele normale la această dată. Cerul va fi mai mult noros, iar după-amiaza și seara pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului (la rafală se vor depăși 50…60 km/h). În centrul, nord-estul și estul țării valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât mediile climatologice, cerul va fi variabil, iar înnorări temporar accentuate, averse, fenomene electrice și vânt mai intens vor fi seara și pe parcursul nopții. În restul teritoriului va predomina o vreme frumoasă și caldă pentru această dată, iar fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi posibile izolat, cel mai probabil în a doua parte a nopții. Temperaturile se vor situa, în general, între 18..19 grade in vest și 31 de grade in sud și între 6 și 16 grade minimele. Izolat, în zonele joase de relief, va fi ceață

DUMINICA Vremea se va răci în cea mai mare parte a țării, iar valorile termice vor fi apropiate sau ușor sub mediile climatologice specifice perioadei. Cerul va fi variabil și doar pe arii restrânse vor mai fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, local în regiunile estice și izolat în restul teritoriului. Temperaturile se vor situa, în general, între 17 grade in estul Transilvaniei si Maramures și 27 de grade in sud-vestul Olteniei maximele și între 3 și 13 grade, minimele.

LUNI În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și la munte cerul va fi temporar noros, local va ploua, iar vântul va avea intensificări. În restul teritoriului cerul va fi variabil, ploile izolate, iar vântul în general moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 și 27 de grade, iar cele minime între 4 și 17 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni.

DE MARTI PANA JOI Vremea va fi răcoroasă și trecător vor fi posibile ploi în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales la altitudini mari, va crește probabilitatea și pentru precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

 

banner we radio