Meteo, Ştiri

Vreme călduroasă în weekend. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Vremea va fi călduroasă în weekend în toată ţara, temperaturile maxime ajungând până la 36 de grade. La munte, sâmbătă cerul va fi înnorat spre seară, iar minimele nu vor depăşi 20 de grade. De săptămâna viitoare, valorile termice vor marca o scădere în nord, nord-est și centru, dar în restul țării vremea se va menține călduroasă, caniculară după-amiaza în Oltenia și sud-vestul Munteniei.

SAMBATA Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade pe litoral și 35 de grade, izolat în Banat, Crișana și sud-vestul Olteniei. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre seară la munte și în nord-estul extrem, unde cu totul izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23 de grade în Dealurile de Vest.

Publicitate

DUMINICA Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza în regiunile sud-vestice și izolat în rest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei în zonele montane, iar spre seară și noaptea în nordul și nord-estul țării, unde pe arii restrânse vor fi averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 36 de grade, ușor mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra între 25 și 27 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22 de grade în Dealurile de Vest.

LUNI Valorile termice vor marca o scădere în nord, nord-est și centru, dar în restul țării vremea se va menține călduroasă, caniculară după-amiaza în Oltenia și sud-vestul Munteniei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în estul Transilvaniei și 35…37 de grade în vestul și sudul Olteniei. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în regiunile din jumătatea de nord și la munte, unde temporar vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină, iar izolat cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala local, mai ales seara și noaptea. Minimele termice vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade.

MARTI Valorile termice vor marca o scădere în special în regiunile sudice și sud-estice, iar în restul teritoriului vor fi în general comparabile cu cele din intervalul precedent. În cursul zilei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în sudul și centrul țării, precum și la munte, unde vor fi înnorări, pe arii relativ extinse averse și intensificări de scurtă durată ale vântului, iar izolat, grindină. Ploile pot lua și caracter torențial și izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul țării cerul va fi variabil și astfel de fenomene vor fi posibile doar pe spații mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul țării, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade.

DE MIERCURI PANA VINERI În primele două zile, vremea va fi în geneal frumoasă, iar temperaturile vor crește treptat. În ultima zi, în jumătatea de nord-vest a țării și local în rest probabilitatea de apartiție a ploilor va fi în creștere, iar valorile termice vor marca o scădere.

Publicitate
Publicitate
banner we radio