Ştiri

Vrăjitoare din Galați arestată pentru că ar fi înșelat mai multe persoane pe internet. A încasat 95.000 de euro din „dezlegări de farmece”

O femeie din Galați a fost reținută de polițiști, pentru că ar fi înșelat mai mulți români pe internet. Femeia pretindea că este tămăduitoare și clarvăzătoare și le promitea victimelor că le va dezlega de farmece. În nici 7 luni de activitate, “vrăjitoarea” ar fi încasat 95.000 de euro, estimează anchetatorii.

Femeia, în vârstă de 23 de ani, din Galați, se prezenta în mediul online drept tămăduitoare și clarvăzătoare. Promitea, în anunțurile postate pe rețelele sociale, vindecarea energetică prin diferite ritualuri spirituale, dezlegări de farmece și citire în cărțile de tarot. Și-ar fi început activitatea în octombrie 2023 și, până să fie prinsă, ea și o a doua persoană cercetată în același dosar, ar fi încasat aproape 100.000 de euro de la românii căzuți în mrejele lor.

„În perioada octombrie 2023 – mai 2024, două persoane cercetate, domiciliate în județele Galați și Prahova, care s-ar fi prezentat în mediul on-line ca tămăduitoare și clarvăzătoare, ar fi indus în eroare mai multe persoane vătămate, efectuând ritualuri spirituale, dezlegări de farmece, vindecare energetică, citire în cărți de tarot și alte servicii, în schimbul unor sume de bani, fiind cauzat un prejudiciu estimat la 95.000 de euro”, se arată în comunicatul de presă transmis de Poliția Română. Pentru a proba acuzațiile, anchetatorii au făcut marți, 28 mai 2024, patru percheziții domiciliare, în municipiile Ploiești și Galați.

„În urma cercetărilor efectuate și a punerii în executare a mandatelor de percheziție, polițiștii au descoperit și ridicat 24.840 de euro, 8.600 de lei, 4 telefoane mobile, un laptop, o macetă, mai multe carduri bancare și obiecte folosite pentru inducerea în eroare a persoanelor vătămate (respectiv cărți de tarot, obiecte de cult, etc.)”, mai transmit polițiștii.

În urma audierilor, femeia de 23 de ani din Galați a fost reținută pentru 24 de ore. Ea va fi prezentată instanței, pentru luarea măsurilor legale. Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Publicitate
banner we radio