Sport, Ştiri locale

Vouchere de 300 lei pentru copiii care se legitimează pentru prima dată la CSM Sfântu Gheorghe

Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, care se legitimează pentru prima dată la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe pentru a deveni sportivi de performanță, vor primi câte un voucher în valoare de 300 de lei pentru achiziționarea de echipamente sportive.

Programul reprezintă una dintre cele mai ambițioase măsuri de intervenție în sprijinul sportului de performanță pe care Guvernul României a adoptat-o în ultimii ani, în vederea creșterii substanțiale a numarului de copii legitimați la cluburile sportive din țară, la nivel național fiind disponibile, în prima etapă, 30.000 de vouchere.

Publicitate

Directorul CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia, apreciază că astfel numărul sportivilor legitimați la Club va crește cu cel puțin 25%.

„Sprijinul se adresează copiilor născuți în perioada 01 ianuarie 2005 – 31 decembrie 2014, pentru încurajarea și sprijinirea lor în practicarea sportului de performanță. Preconizez că vom avea o creștere de minimum 20-25% a copiilor legitimați cu sprijinul acestui program (…) Consider că pentru fiecare secție din cadrul CSM acest program este foarte bun pentru sprijinirea acestor copilași”, ne-a declarat George Carcadia.

Potrivit unui ordin al Ministerului Tienretului și Sportului, solicitarea acordării sprijinului financiar se face în baza unei cereri, însoțită de certificatul de naștere (în original și copie); actul de identitate al părintelui sau reprezentantului legal (în original și copie); legitimația sportivă (original și copie); și o declarație privind acordul prelucrării datelor cu caracter personal, iar termenul limită pentru înscriere este 30 noiembrie 2020.

„Activitatea sportivă se desfășoară foarte bine, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului”

La începutul lunii iunie, toate cele 6 secții ale CSM Sfântu Gheorghe, respectiv atletism, lupte, handbal, judo, arte marțiale și gimnastică și-au reluat activitatea sportivă, iar directorul Clubului spune că antrenamentele se desfășoară zilnic, cu respectarea tuturor măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit acestuia, până acum niciunul dintre antrenori sau sportivii legitimați nu a fost depistat pozitiv COVID-19.

„Până acum activitatea a mers foarte bine, (…) s-a disputat finala națională de atletism unde am luat 11 medalii, din care două de campioane naționale. Deja de săptămâna viitoare, din ce știu, se dă drumul activității secției de lupte, încep competițiile. Problema va fi ce se va întâmpla de acum înainte cu coronavirusul (…) Am respectat toate ordinele venite de la Minister pentru prevenirea răspândirii virusului, activitatea se desfășoară zilnic în toate secțiile, toți antrenorii sunt prezenți și totul este în regulă. La gimnastică și la lupte, unde antrenamentele se desfășoară în sala de forțe, se antrenează câte 2-3 sportivi cu pauze de câte o jumătate de oră. Până acum, fiind timp frumos, sportivii s-au antrenat afară pe terenul sintetic, pe pistă, peste tot pe unde au putut. Nu am avut niciun caz de COVID în rândul sportivilor sau al antrenorilor. La atletism, cei 3 sportivi prezenți la Campionatul Național au fost testați, deci înainte de competiții se fac teste, altfel nu se pot prezenta”, a explicat directorul CSM.

În prezent, la Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe sunt legitimați în total 187 de sportivi.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio