Ştiri

Voltaj va reprezenta România la Eurovision 2015

Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2015, de la Viena (Austria), cu piesa „De la capăt”, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale Eurovision, care s-a desfăşurat duminică seară, la Sala Polivalentă din Craiova, potrivit Mediafax.

Trupa Voltaj, care va reprezenta România la Eurovision 2015, a fost aleasă în urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) şi prin televoting (50%).

Publicitate

Astfel, trupa Voltaj a obţinut cele mai multe voturi din partea publicului – 4.707, care s-au transformat în 12 puncte, cărora li s-au adăugat cele 12 puncte din partea juriului.

Pe poziţia a doua, în urma voturilor, s-a situat Luminiţa Anghel („A Million Stars”), cu 18 puncte, iar, pe poziţia a treia, Ovidiu Anton („Still Alive”), cu 15 puncte.

Juriul selecţiei naţionale a concursului Eurovision a fost format din interpretul şi compozitorul Mihai Pocorschi, Ovi – Ovidiu Cernăuțeanu -, care a reprezentat România la Eurovision 2014, alături de Paula Seling, Bogdan Honciuc, corespondent pentru Eurovision în România şi Republica Moldova, Anca Lupeş, specialist în management şi impresariat artistic, şi compozitorul şi dirijorul Viorel Gavrilă (preşedinte).

După ce au fost anunţate rezultatele, Călin Goia, liderul trupei Voltaj, a declarat: „Vreau să le mulţumesc tuturor celor care ne-au votat, celor care cred în mesajul nostru, celor care cred că românii sunt nişte oameni cinstiţi care lucrează din greu, care fac sacrificii enorme şi Europa trebuie să ştie lucrul acesta şi copiii trebuie să nu mai fie singuri, să fie lângă părinţii lor”.

Acesta a mai spus că mesajul piesei a fost cheia succesului ei.

Oamenii au rezonat la mesajul nostru şi ne bucurăm din suflet, ne bucurăm că în aceste câteva săptămâni am reuşit să facem şi mai vizibilă campania noastră, site-ul www.delacapat.ro dă rezultate şi mai bune şi beneficiarii sunt aceşti copii minunaţi de care trebuie să avem grijă, pentru că, aşa cum am zis, copiii sunt lumea de mâine”, a completat Călin Goia.

De asemenea, după ce trupa Voltaj a fost anunţată câştigătoarea ediţiei de anul acesta a Eurovision România, Călin Goia a spus că este convins că juriul şi publicul au votat cu sufletul.

„Cred că mesajul nostru se va face cunoscut în Europa”, a spus Călin Goia, pe scena Eurovision, mulţumind întregii echipe care a făcut posibilă realizarea acestei melodii, dar şi fanilor care au susţinut formaţia în acest demers.

Piesa trupei Voltaj are şi o variantă în limba engleză, lansată de curând, „All over again” – compusă şi produsă de membrii trupei Voltaj, alături de Deepside Deejyas, de Monica Stevens şi Andrei Leonte -, iar videoclipul acesteia, realizat în regia lui Dan Petcan, reuneşte cadre din scurtmetrajul „Calea Dunării”, regizat de Sabin Dorohoi. Piesa, în ambele variante, trage un semnal de alarmă asupra situaţiei tuturor copiilor lăsaţi în urmă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

În urma preselecţiei, în finala naţională Eurovision au concurat: Voltaj – „De la capăt”, Băieţii – „Dragoste în lanţuri”, Tudor Turcu – „Save Us”, Aurelian Temişan feat. Alexa – „Chica latina”, Rodica Aculova – „My Light”, Blue Noise – „Love Won\’t Run Away”, Ovidiu Anton – „Still Alive”, Lara Lee – „Superman”, Super Trooper – „Secret Place”, Luminiţa Anghel – „A Million Stars”, Cristina Vasiu – „Nowhere”, CEJ – „We Were In Love”.

După ce participanţii la finala naţională Eurovision România şi-au prezentat piesele cu care şi-au dorit să ajungă la finala de la Viena, Ruslana, câştigătoarea ediţiei din 2004 a Eurovision, a susţinut un recital plin de energie. Din show-ul pe care artista l-a susţinut nu a lipsit melodia „Wild Dances”, cea care i-a adus trofeul Eurovision, cu un total de 280 de puncte, un record la vremea respectivă. Piesa „Wild Dances” a dominat clasamentele muzicale europene timp de 97 de săptămâni, staţionând pe prima poziţie în Belgia timp de 10 săptămâni consecutive. Albumul cu acelaşi titlu a fost vândut în peste 25 de ţări şi a câştigat cinci discuri de platină în Ucraina.

„România, sunteţi o ţară minunată, cu oameni frumoşi şi cu muzică deosebită. Trebuie să câştigaţi”, a spus Ruslana, în limba română, pe scena Sălii Polivalente din Craiova.

De asemenea, Ruslana a spus că i-a plăcut în România şi să cânte la Eurovision şi a încheiat cu piesa „Euphoria”, prin care a transmis un mesaj de pace, după ce a vorbit despre ţara sa natală, Ucraina, care este măcinată în prezent de conflicte armate. Prezentatorii concursului au precizat că acest moment nu a fost unul regizat.

Considerată una dintre cele mai celebre femei ale Ucrainei, Ruslana a fost una dintre figurile proeminente ale manifestărilor pro-europene cunoscute ca „Euromaidan”.

Concursul Eurovision 2015 se va desfăşura la Viena, Austria, pe 19, 21 şi 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014, cu piesa „Miracle”, ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Publicitate
banner we radio