Ştiri locale

Vizitele vor fi interzise la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe!

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe suspendă, începând de vineri, accesul vizitatorilor în mai multe secţii, măsura fiind luată pe fondul valului de gripă şi viroze respiratorii.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Nagy Demeter Istvan, a declarat joi, pentru AGERPRES, că secţiile vizate sunt Neonatologie, Pediatrie, Boli Infecţioase Copii, Obstetrică şi Psihiatrie Copii. \’Măsura se aplică pe o perioadă nedeterminată, având în vedere creşterea numărului de cazuri de infecţii acute şi riscul de răspândire în rândul pacienţilor\’, a declarat Nagy Demeter Istvan.

Publicitate

Medicul epidemiolog Santa Ferenc din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a declarat că anul acesta, în judeţul Covasna, s-au înregistrat 2056 de cazuri de viroze, răceli şi infecţii ale căilor respiratorii superioare şi 344 de cazuri de pneumonie, bronşite şi infecţii ale căilor respiratorii inferioare, numărul acestora fiind mai mic decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit acestuia, în ultima săptămâna s-a înregistrat o uşoară creştere a numărului de îmbolnăviri, cu 5,7% faţă de săptămâna anterioară, când numărul scăzuse semnificativ, cu peste 11%. \’Deci, se înregistrează o fluctuaţie. Acum constatăm o uşoară creştere, dar suntem sub nivelul anului trecut şi în judeţul nostru nu s-au confirmat tulpini grave. Ne putem aştepta la o creştere a numărului de infecţii respiratorii în perioada următoare, dar sperăm ca vremea să ţină cu noi şi să nu atingem nivelul de anul trecut, când am avut un număr maxim de 4000 de cazuri de gripă şi viroze respiratorii\’, a declarat, pentru AGERPRES, Santa Ferenc.

El a mai spus că măsura suspendării vizitelor în unităţile spitaliceşti, la recomandarea Ministerului Sănătăţii, este binevenită şi a menţionat că este pentru prima dată când aceasta se aplică preventiv, înainte ca valul de gripă să \’lovească din plin\’.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio