Ştiri

Visa și Mastercard vor reduce şi plafona comisioanele de procesare a plăților pentru comercianți

Visa și Mastercard au stabilit să reducă și să plafoneze, pe următorii cinci ani, comisioanele de procesare a plăților pentru comercianți. Cumulat, în acest interval, aceștia ar putea economisi aproximativ 30 de miliarde de dolari.

Decizia celor două companii a fost luată după o lungă perioadă în care comercianții s-au plâns că acestea solicită comisioane „exagerate” la fiecare tranzacție și că cele două companii dețin monopol asupra plăților cu cardul, limitând orientarea către variante mai ieftine.

Publicitate

Astfel, în urma acordului, comercianții spun că vor economisi aproximativ 30 de miliarde de dolari în cinci ani, perioadă pe parcursul căreia comisioanele vor rămâne la aceeași valoare. Analiștii cred că decizia ar putea chiar să influențeze prețurile la raft ale unor produse, în funcție de fiecare magazin în parte. De asemenea, comercianții vor putea să perceapă comisioane diferite de la clienți în funcție de cardurile pe care le folosesc, acest lucru fiind limitat până acum, arată FT. În 2018, Visa și Mastercard au acceptat să plătească 6,2 miliarde de dolari în cadrul unui proces de lungă durată intentat de un grup de 19 mari comercianți din SUA, tot pe tema comisioanelor. 

Publicitate
Publicitate
banner we radio