Ştiri locale

Vineri se deschide pârtia mare de schi de la Șugaș Băi

Pârtia mare de schi din stațiunea Șugaș Băi se deschide publicului în acest sfârșit de săptămână. Sepsi ReKreativ, societatea care administrează bazele sportive şi de agrement ale Municipalității, a anunțat că pârtia, care are o lungime de 560 m, o diferenţă de nivel de 150 m și grad mediu de dificultate, va fi pusă în funcțiune începând de vineri, însă pasionații sporturilor de iarnă vor putea folosi doar o porțiune din aceasta.

„Vineri, 21 ianuarie, vom deschide publicului pârtia mare de schi din Șugaș Băi! Deocamdată va putea fi folosită până la stâlpul 5, întrucât nu a fost încă posibilă înzăpezirea întregului traseu, în absența ninsorilor semnificative. Îi așteptăm pe cei mici și pe cei mari în aer liber!”, au transmis reprezentanții Sepsi ReKreativ într-o postare pe Facebook.

Publicitate

Turiștii au la dispoziție în continuare și pârtia mică de schi, care are o lungime de 250 de metri, o diferenţă de nivel faţă de bază de 65 de metri, grad mediu de dificultate, și este dotată cu teleschi, instalaţie de nocturnă şi tunuri de zăpadă. În acest sezon, pârtia mică de la Șugaș Băi a fost deschisă publicului în data de 26 decembrie, iar în prezent, conform informațiilor postate pe site-ul Sepsi ReKreativ, stratul de zăpadă măsoară 30 cm.

Programul de funcţionare al celor două pârtii este de luni până joi, între orele 15:00-20:00, vineri între orele 15:00-21:00, iar sâmbătă şi duminică între orele 09:00-21:00.

Starea pârtiilor poate fi urmărită în direct AICI, iar tarifele pentru accesul la teleschi, abonamente, pachete și discounturi pot fi accesate AICI.

De la 1 ianuarie 2022, posesorii de Sepsi carduri beneficiază de 50% reducere la biletele de intrare în bazele sportive şi de agrement administrate de Sepsi ReKReativ. Programul a fost lansat în luna iunie a anului trecut, iar pentru a intra în posesia cardurilor, persoanele cu domiciliul sau reşedinţa în Sfântu Gheorghe, precum şi elevii din alte localităţi, dar care frecventează unităţile de învăţământ din municipiu, trebuie să trimită prin e-mail la secretariat@rekreativ.club o cerere tip împreună cu o declaraţie pe propria răspundere că nu au datorii la bugetul local, o copie după buletinul de identitate sau, după caz, după carnetul de elev vizat şi o fotografie.

Program special la schi și patinoar de Mica Unire

Reprezentanții Sepsi ReKreativ au anunțat că luni, 24 ianuarie, patinoarul acoperit de lângă Arena Sepsi va funcționa între orele 11:00-13:00 și 19:00-21:00, iar la Șugaș Băi se va putea schia între orele 09:00-21:00. De asemenea, față de programul normal (marți-duminică), Șugaș SPA va fi deschis luni, între orele 11:00-21:00.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio