Ştiri locale

Viitorul cinematograf din Sfântu Gheorghe va funcţiona din vară şi va fi administrat de Casa de cultură

Viitorul cinematograf din Sfântu Gheorghe, care va funcţiona cel mai probabil din această vară, va fi administrat de către Casa de Cultură municipală, a declarat, miercuri, viceprimarul Sztakics Eva.

Potrivit acesteia, municipalitatea a demarat procedurile pentru achiziţionarea prin licitaţie publică a aparaturii necesare pentru proiecţia filmelor, precum şi pentru autorizarea activităţii, dar acestea vor dura câteva luni, prin urmare cinematograful şi-ar putea începe activitatea cel mai devreme în luna iunie a.c.

Publicitate

Cinematograful, care va avea două săli şi va prezenta filme 3D, va împărţi acelaşi imobil cu teatrul românesc „Andrei Mureşanu”, care s-a şi mutat în această clădire la sfârşitul anului trecut. Sztakics Eva a mai menţionat că cinematograful şi teatrul vor avea un bufet şi o casă de bilete comună.

În municipiul Sfântu Gheorghe nu au mai rulat filme pe ecran lat timp de aproape 20 de ani, deoarece ambele cinematografe existente în perioada comunistă, Lux şi Arta, şi-au încetat activitatea după 1989. Primul a fost retrocedat foştilor proprietari, iar în a doilea a funcţionat o discotecă până în anul 2012, când imobilul a trecut din proprietatea statului şi administrarea Regiei Autonome de Difuzare a Filmelor (RADEF) în proprietatea Consiliului local municipal.

Proiecţii sporadice au mai avut loc la iniţiativa unor cluburi de cinefili şi alte organizaţii nonguvernamentale, iar anul trecut un întreprinzător particular a deschis un cinematograf 9D, cu filme scurte de câteva minute.

(Agerpres)

\"Proiect \"Proiect \"Proiect \"Proiect

Publicitate
banner we radio