Ştiri locale, Video

VIDEO. Urs hrănit la Balvanyos de un şofer inconştient. Un altul îi repeta insistent să nu îi dea de mâncare

Un bărbat care a oprit mașina pe marginea drumului, în localitatea Balvanyos, pentru a filma un urs, a surprins momentul în care un alt şofer oprit în zonă se pregătea să îi arunce animalului de mâncare.

La un moment dat, pe filmarea care are puţin peste 3 minute se poate auzi cum cel care a surprins imaginile i se adresează unei persoane dintr-un alt autoturism, în încercarea de a o convinge să nu hrănească animalul sălbatic, însă fără succes.

Publicitate

„Deci vedeţi ursul, suntem în judeţul Covasna la Băile Balvanyos, la intersecţia dintre Bixad şi Lacul Sfânta Ana. Ceva nu este ok cu el (cu ursul – n.r.). Să nu îi dai de mâncare! Să nu îi daţi de mâncare!! Nu îi daţi de mâncare!! Oameni inconştienţi!”, se aude pe filmare.

La scurt timp, cel care filma pare că se dă jos din maşină, ursul se apropie, iar după alte câteva secunde se aud sunete de claxon şi sirenă, semn că cei prezenţi încercau să sperie ursul şi să-l facă să se întoarcă în pădure, însă animalul nu pare impresionat.

Autorităţile au transmis în mai multe rânduri recomandări ca oamenii să nu hrănească urşii şi să nu oprească în preajma lor, atrăgând atenţia că animalele sunt doar aparent inofensive. În realitate, urşii au un comportament imprevizibil şi în orice moment pot deveni agresivi.

În urmă cu două săptămâni, un copil în vârstă de aproximativ 8 ani a fost atacat de un urs pe o uliţă din localitatea Ghelinţa, acesta fiind transportat la spital pentru investigaţii medicale, iar în luna iunie doi bărbaţi din judeţul Covasna au ajuns la spital după ce au fost atacaţi de urşi, unul în localitatea Zagon, iar cel de-al doilea între staţiunea Şugaş Băi şi municipiul Sfântu Gheorghe.

Zilele trecute, o turistă în vârstă de 31 de ani din Bucureşti, surprinsă de jandarmi în timp ce hrănea un urs pe Transfăgărăşan, a fost amendată cu 500 de lei, iar la începutul săptămânii trecute, un alt turist din Bucureşti a fost sancţionat pentru acelaşi motiv în apropiere de barajul Vidraru.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio