Ştiri

VIDEO. Un pui de bufniță nu se mai dezlipește de polițistul care l-a salvat

Un pui de bufniţă de doar câteva săptămâni a patrulat pentru câteva ore împreună cu un agent de poliţie din localitatea Leţcani. Puiul botezat Poli a fost salvat de poliţist dintr-o clădire în care rămăsese captiv. Cum bufniţele sunt păsări protejate prin lege, prietenia dintre pui şi tânărul agent se va destrăma în câteva săptămâni, căci pasărea va fi eliberată în sălbăticie.

Puiul stă parcă lipit de bordul maşinii de Poliţie cu care patrulează prin localitatea Leţcani agentul de poliţie Cătălin Ghimpu. Botezată Poli, mica bufniţă a devenit cea mai bună prietenă a agentului de poliţie de duminică, atunci când a fost găsită într-o casă părăsită.

„Când am trecut pe lângă o casă părăsită, am observat pe geam cum acest pui de bufniţă încerca să scape, lovindu-se de geam, în repetate rânduri”, afirmă Cătălin Ghimpu.

Ştiind că e o specie protejată de lege, poliţistul a dus-o la un veterinar, care, după ce a examinat-o, a decis că mica pasăre este sănătoasă. De atunci, poliţistul păstrează legătura cu specialişti unei asociaţii specializate în reintegrarea în natură a bufniţelor.

„O specie din Europa care apare și în zona temperată. Este o specie protejată prin ordonanța de urgență a guvernului 57 din 2007”, spune Radu Rusu Răzvan, profesor Universitatea Agronomică Iași

„Sunt un mare iubitor de animale, orice animal trebuie protejat si iubit”, adaugă Cătălin Ghimpu.

Poliţistul este surprins de efectul pe care l-a avut filmuleţul pe internet –  21000 de like-uri, peste 250 de share-uri.

Agentul admite că bufniţa a avut un motiv întemeiat să-l îndrăgească.

„Când i-am dat de mâncare, probabil că atunci s-a făcut chimia dintre noi”, spune Cătălin Ghimpu.

Nu e singura faptă bună a poliţistului de la Iaşi.

„Apreciem gestul colegului nostru cu care ne mândrim şi pentru că doar în acest an a refuzat să primească mită de la două persoane care au fost depistate comiţând infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere”, a declarat Anca Vâjâiac, purtător de cuvânt a IPJ Iași.

Tânărul lucrează în Poliţia română de patru ani şi are gradul de agent.

Publicitate
banner we radio