Ştiri

VIDEO. Un iPhone a cărui dată e fixată pe 1 ianuarie 1970 nu mai e un iPhone funcţional

Apple a fost fondată în 1976, iar iPhone a fost lansat în 2007. Acum, în 2016, dacă setezi data de pe iPhone pe 1 ianuarie 1970 te vei alege cu o problemă imensă.

Dacă ai crede că iPhone e imun la probleme software, ultimul bug demonstrează contrariul. Odată ce ai setat data pe 1 ianuarie 1970, telefonul nu mai poate fi folosit şi trebuie resetat prin decuplarea plăcii de bază de la baterie.

Publicitate

Această problemă este doar pe dispozitive iOS cu procesoare pe 64 de biţi, adică de la iPhone 5s la cel mai nou şi de la iPad 4 la Air 2 şi iPad mini 4. După ce setezi manual data, telefonul reporneşte şi rămâne blocat pe ecranul cu logo-ul Apple.

Problema este cauzată de modul în care sistemul de operare UNIX pe care sunt bazate Mac OS X şi iOS calculează data. Atunci când dispozitivul reporneşte, intră într-o buclă de boot din care nu mai iese decât forţat. Desigur, mai simplu şi mai eficient ar fi să duci telefonul la service, dacă ai făcut asta. Dacă nu, poţi scoate ecranul, apoi scoţi placa de bază şi faci acest reset manual. În curând, Apple ar trebui să lanseze o actualizare pentru a rezolva problema.

Publicitate
banner we radio