Ştiri

VIDEO. Un bărbat e bătut crunt de un pădurar şi fratele său. Reacţia Poliţiei: ”Se vor lua măsurile legale ce se impun. Dacă nu, asta e”

Înregistrarea video cu un bărbat bătut până la inconștiență de către un pădurar și fratele lui pentru că a denunțat mafia lemnului de pe Bârgaie (jud. Bistrița-Năsăud) au făcut înconjurul României. La două săptămâni de la atac, autoritățile spun că dosarul este încă ”în lucru”. ”Se vor lua măsurile legale ce se impun. Dacă nu, asta e”, afirmă reprezentantul Poliției Județene.

În acest timp, fratele victimei acuză presiuni care se fac asupra martorilor pentru a nu face declarații la Poliție. Dan Răzvanță, fratele victimei și fost candidat la funcția de primar al comunei bistrițene Tiha Bârgăului, este cunoscut în zonă pentru faptul că luptă împotriva mafiei lemnului. În ultima zi a campaniei electorale casa lui a fost incendiată, el acuzând faptul că mafia lemnului ar fi pus focul.

Publicitate

Mai jos e înregistrarea VIDEO (care pe Facebook a trecut de 200.000 de vizualizări, iar pe Youtoube de 50.000) cu agresiunea la care a fost supus Titus Resvanță, de către pădurarul Dumitru Ilieși și de fratele acestuia, Grigore Ilieși. În imaginile violente se vede cum cei doi îl atacă, acesta încearcă să se apere, după care îl lovesc în cap, coloană și torace, până când se izbește cu capul de pardoseala terasei magazinului și își pierde cunoștința. În acea clipă cei doi indivizi sar într-o mașină Mercedes Benz și fug de la locul bătăii. Imaginile au fost înregistrate cu o cameră video de supraveghere a operatorului economic.

La două săptămâni de la acel eveniment, în ciuda imaginilor camerei de supraveghere, a certificatului medico-legal și a declarațiilor lui Titus Resvanță, procuratura încă nu și-a încheiat cercetările. Dan Răzvanță, fratele celui atacat de pădurar, a declarat că mafia lemnului încearcă să-i intimideze martorii care au văzut scenele violente, să nu facă declarații la poliție. Declarația este confirmată și de Titus Resvanță. Cei doi aspun că nu au auzit direct de la sursă despre amenințările aduse martorilor oculari la incidentul violent, ci de la diferiți oameni din comunitate.

Conform declarațiilor colegilor din presa bistrițeană, pădurarul agresor e înstărit, deține o pensiune, mai multe clădiri și terenuri și conduce un Nissan de teren și un Audi.

”Ce vă pot comunica e că în 14 iulie poliția a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 30 de ani din Tureag, ar fi fost agresat fizic de către două persoane, suferind leziuni corporale. Față de cele două persoane bănuite de comiterea faptei, respectiv doi bărbați din comuna Tiha Bârgăului, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând ca la finalizarea anchetei penale, să fie dată soluție legală prin Parchet”, a declarat Virginia Roșca, purtătoarea de cuvânt a IPJ Bistrița Năsăud. ”Finalizarea unui dosar depinde de la caz la caz. Orice anchetă penală se desfășoară sub coordonarea Parchetului și domnul procuror deleagă polițiștii să efectueze toate demersurile necesare. Asta nu înseamnă că se finalizează dosarul în două săptămâni. Durata finalizării depinde de dosar, de gravitate, poate mai trebuie audiate persoane, martori, poate așteaptă alte rezultate medicale, expertize. Cei doi sunt cercetați pentru violențe și alte violențe și dacă la final vor fi suficiente probe împotriva lor, se vor lua măsurile legale ce se impun. Dacă nu, asta e. Ancheta e în desfășurare și vom stabili la final”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al Poliției bistrițene.

Sursa articol: romaniacurata.ro

Casa incendiată a lui Dan Răzvanță, cu doar o zi înaintea încheierii campaniei electorale (sursa foto: ziardebistrita.ro)

\"casa-incendiata\"

Publicitate
Publicitate
banner we radio