Ştiri locale

VIDEO. Tabăra de Vară RGT România

Ready Garment Technology România a organizat în luna iulie Tabăra de Vară pentru angajaţi şi mai ales copiii acestora.

Prima tabără a fost organizată în perioada 17-21 iulie, iar în prima zi au fost prezenţi şi părinţii copiilor. Organizatorii au pregatit dansuri şi jocuri comune pentru copii şi părinţi. Părinţii au participat cu mult drag şi veselie la activităţile organizate la Balvanyos. Copiii erau bucuroşi şi entuziasmaţi pentru că au posibilitatea să le prezinte părinţilor tabăra.

Publicitate

Au participat 43 de copii (15 fiind fraţi şi surori) şi 85 de părinţi.

A doua tabără a fost organizată în perioada 21-24 iulie în acelaşi sistem.

Tematica taberei era Flow – stare de flux, de maximă trăire, de împlinire, când simți că ești puternic și ai atins culmea potențialului de care ești capabil.

Aceasta tematică a fost atinsă în creaţiile fiecărui copil când acestora le-au crescut aripi din mătase vopsită, au dansat cu pangligi dar au primit cu mult drag şi alte tipuri de activităţi ca cele de autocunoaştere în grupe mici conduse de traineri şi animatori bazate pe educaţie experienţială.

Tematica a fost aleasă de traineri studenţi şi pedagogi care au avut ca punct de pornire cartea lui Csikszentmihalyi Mihaly. Înainte de tabere am ţinut traininguri unde a fost aleasă  teza principală a lui Csikszentmihalyi  „că fericirea nu este o stare fixă, ci poate fi dezvoltată pe măsură ce reușim să ajungem la starea de flux în viața noastră. Și aici educația poate avea un rol important”. În taberele organizate de Asociaţia Bobita are loc o educaţie nonformală, bazându-se pe distracţie, recreaţie într-un context individual, valoros şi foarte bine pregătit.

În timpul taberei organizatorii au organizat şi drumeţii la izvoare reci ale Balvanyosului.

În fiecare zi, copiii au primit provocări noi, pentru a realiza diferite scenete de teatru improvizat.

În activităţi au fost găsite şi soluţii creative, pentru ca tinerii să folosească cât mai multe materiale textile şi deşeuri  reciclabile – cartoane primite de la fabrici. De asemenea, copiii au învăţat coregrafii de dans.

Anul acesta copiii au putut alege şi culoarea tricoului ce avea imprimat logouri de tabară dintre colorile curcubeului.

Publicitate
Publicitate
banner we radio