Ştiri, Video

VIDEO. Șoferi filmați în timp ce aruncă gunoaie pe marginea drumului, amendați cu 30.000 de lei

Opt șoferi filmați în timp ce aruncau gunoi pe marginea drumurilor din județul Bihor au fost identificați de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și sancționați în luna iunie cu amenzi în valoare de 30.000 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis de CJ Bihor, în luna iunie au fost identificate, cu ajutorul camerelor mobile de supraveghere, 8 persoane care au aruncat deșeuri în locuri neamenajate, la marginea drumurilor județene din Bihor. Acestea au fost identificate de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și sancționate cu amenzi în valoare totală de 30.000 lei.

Imaginile surprinse arată cum șoferi care conduc autoturisme sau tiruri se opresc în parcarea amenajată pe drumul județean și aruncă deșeurile direct din autovehicule sau după ce au coborât din acestea.

Publicitate

Cinci dintre persoanele identificate au primit avertisment, iar celelalte trei au fost sancționate cu amenzi în valoare de 10.000 lei fiecare, potrivit sursei citate.

Aceste acțiuni au caracater permanent, dispozitivele fiind amplasate aleatoriu în parcări de pe drumurile județene, fie la sesizarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren. În acest mod se dorește descurajarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri și, implicit, menținerea curățeniei în județul Bihor.

Camerele de supraveghere au fost achiziționate de Consiliul Județean Bihor și puse la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și a Gărzii de Mediu. Cele patru camere video permit identificarea persoanelor și a autovehiculelor, inclusiv pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.

În paralel cu drumurile județene, sunt monitorizate și parcările de pe drumurile naționale din județul Bihor.

Publicitate
banner we radio