Ştiri locale

VIDEO. RGT România acordă 30 de burse de 2.500 de lei elevilor covăsneni

Elevii cu rezultate deosebite la învăţătură, dar şi în activităţi extraşcolare, cum ar fi Artă sau Sport, se pot înscrie începând din 15 mai pentru una dintre cele 30 de burse acordate de Ready Garment Technology România în parteneriat cu Asociația Bobita din Târgu Secuiesc.

Numărul burselor a fost mărit faţă de ediţia de anul trecut, când 18 copii din judeţ au primit ajutor din partea companiei RGT.

Publicitate

Bursele vor fi acordate anul acesta la două categorii de rezultate: elevii din clasele I-XII pentru domeniul sportului sau artelor, de asemenea elevii din clasele V-XII pentru rezultate remarcabile școlare și extrașcolare (olimpiade, concursuri şcolare etc.).

Bursierii vor primi din partea RGT România o bursă lunară de 250 de lei timp de 10 luni (din septembrie 2017 până în iunie 2018).

Documentele pentru înscriere le găsiţi AICI.

Dosarul de aplicare pentru bursă va trebui să conțină formularul de aplicare, adeverința din care reiese că frecventează o instituție de școlarizare, precum și o copie xerox a certificatului de naștere sau cartea de identitate a candidatului. Este nevoie şi de o declarație a părintelui sau reprezentantului legal, din care să reiesă că acesta este de acord cu participarea copilului la programul de burse.

În același dosar de candidatură vor fi incluse și Scrisoare de recomandare din partea unui profesor sau mentor, precum și lista rezultatelor anterioare, organizate în tabel.

Pentru a ilustra rezultatele anterioare, se pot atașa fotografii, materiale video despre activități pe suport CD sau DVD, apariții în mass-media în ultimele 12 luni despre rezultatele candidatului.

De asemenea, se poate atașa fotocopia diplomelor obținute la olimpiade, concursuri, campionate în ultimii doi ani – diplome emise de instituții de învățământ acreditate, cluburi sportive, concursuri județene, campionate naționale, campionate europene, cupe mondiale, olimpiade de tineret, concurs de creație, festivaluri naționale și internaționale, expoziții, precum și lista lucrărilor științifice dacă e cazul.

Dosarul de înscriere trebuie trimis către Asociația „Bóbita”, la adresa poștală: Târgu Secuiesc, OP 1, CP 10. Dosarele pot fi depuse în perioada 15 mai – 15 iunie 2017, anunțarea câștigătorilor fiind programată pe 1 iulie 2017.

Mai multe detalii aflăm de la iniţiatorii burselor în materialul video de mai jos:

Publicitate
banner we radio