Ştiri locale

VIDEO. Primele două autobuze electrice au ajuns la Sfântu Gheorghe

Compania de transport public Multi-Trans a recepționat, miercuri, primele două autobuze electrice din cele 12 achiziționate de Primăria Sfântu Gheorghe, din fonduri europene, ca parte a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă. Celelalte 10 autobuze electricea urmează să ajungă la Sfântu Gheorghe până la sfârşitul acestui an.

Autobuzele ecologice cu propulsie electrică au fost fabricate și aduse din Polonia cu un transport special, și au fost parcate în garajele noului sediu Multi-Trans de la Parcul Industrial Câmpul Frumos, urmând să circule în viitorul apropiat pe străzile din Sfântu Gheorghe.

Publicitate

Noile vehicule sunt silențioase, prietenoase cu mediul înconjurător, sunt dotate cu panouri electronice de informare, încălzire și aer condiționat, și dispun de o podea joasă pentru a permite accesul ușor al cărucioarelor pentru copii și al persoanelor aflate în scaun rulant.

Amintim că la începutul acestui an Primăria Sfântu Gheorghe a semnat un alt contract de finanțare în valoare totală de peste 32,7 milioane de lei prin PNRR, pentru achiziționarea a altor 12 autobuze electrice care vor deservi zona metropolitană Sepsi. Pe lângă autobuzele electrice, tot prin PNRR se vor amenaja zeci de stații de încărcare pentru vehicule electrice și hibride, 12 stații de încărcare lentă și 4 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio