Ştiri locale

VIDEO. Primarul Antal Árpád nu e de acord cu protestele sindicatelor pe Legea Salarizării Unitare

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că nu este de acord cu punctul de vedere al sindicatelor din administraţia publică locală în ce priveşte Legea salarizării unitare, aprobată recent de Senat.

„Eu de obicei susţin punctele de vedere ale sindicatelor şi în ultimii ani chiar am fost o portavoce a sindicatelor şi cerinţelor lor, însă în acest moment nu sunt de acord cu punctul lor de vedere. Consider că aceste reglementări care se referă la administraţia publică locală ne dau ceea ce ne-am dorit întotdeauna în ce priveşte autonomia locală în acest domeniu. Eu cred că e mult mai bine dacă Parlamentul spune limitele în care trebuie sa ne încadrăm din punct de vedere al cheltuielilor bugetare pe salarizare şi să avem libertatea ca aleşii locali şi judeţeni să aprobe, în funcţie priorităţi, în funcţie de necesităţi, în funcţie de calitatea oamenilor, în funcţie de calitatea muncii prestate, în funcţie de responsabilităţi şi aşa mai departe, să acorde salariul cât mai bun pentru angajaţii administraţiei publice locale. Deci, eu cred că este un pas foarte mare către autonomia locală în acest domeniu. Salut decizia Parlamentului şi nu sunt de acord cu colegii mei din conducerea sindicatelor care cer modificarea acestor reglementări”, a afirmat Antal Árpád.

Publicitate

Primarul a menţionat că nu exclude posibilitatea ca în anumite primării salariile să fie stabilite subiectiv, însă a ţinut să sublinieze că hotărârile sunt luate în plenul aleşilor locali, deci nu doar de primar.

În context, el a amintit că primarul are la dispoziţie un fond de 5% din bugetul de cheltuieli de personal, din care poate acorda premii celor mai performanţi angajaţi.

„Eu cred şi sunt convins că cei care muncesc cu seriozitate, cei care îşi asumă responsabilităţi, cei care se străduiesc să se comporte frumos cu cetăţenii din acest oraş vor avea de câştigat. Cei care nu îşi asumă responsabilităţi, cei care nu îşi fac treaba cum trebuie, cei care nu au răbdare cu cetăţenii şi nu se poartă frumos cu aceştia vor avea de pierdut. Deci acesta este mesajul meu foarte clar către toţi. Iar cei care sunt speriaţi, probabil fac parte din categoria celor care până acum au adus deservicii imaginii Primăriei pentru că nu s-au comportat aşa cum trebuia cu cetăţenii, nu şi-au asumat responsabilităţi şi nu au avut o calitate a muncii aşa cum trebuia. Eu nu am prieteni în Primărie, deci nu asta este o categorie care poate să conteze la un moment dat în ceea priveşte acordarea premiilor”, a mai spus primarul Antal Árpád.

Legea salarizării unitare a fost adoptată marţi de Senat, aceasta urmând să fie dezbătută în Camera Deputaţilor, care este for decizional.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio