Ştiri locale

VIDEO. Preşedintele CJ Covasna: „Majorarea salariilor bugetarilor atrage după sine restructurări de personal”

Majorarea salariilor din administraţie va atrage după sine restructurări şi disponibilizări de personal în cadrul Consiliului Judeţean Covasna, a declarat preşedintele instituţiei, Tamás Sándor.

Potrivit acestuia, fondul de salarii s-a majorat cu aproape 10 milioane de lei după aplicarea acestei măsuri, iar conducerea instituţiei va fi nevoită să diminueze numărul angajaţilor pentru a se putea încadra în buget.

Publicitate

„Dacă până acum, împreună cu cele 13 instituţii subordonate, am avut 30 de milioane de lei fond de salariu, odată cu majorările de la 1 februarie s-a ridicat şi fondul de salarii la 40 de milioane de lei. Şi dacă executăm decizia Curţii Constituţionale, şi o vom executa, pentru că nu există altă cale, atunci fondul de salarii se va ridica la 55 de milioane de lei, deci aproape dublu. Oamenii merită acest lucru, şi asta vreau să o subliniez încă o dată: cei care muncesc merită, dar fondul de funcţionare este afectat şi va fi afectat în aşa măsură încât, după o vreme, nu vom mai putea aprinde lumina, pentru că nu vom mai avea din ce să plătim. Vom reorganiza structura aparatului de specialitate şi vom diminua locurile de muncă, nu se poate altfel rezolva. Deci, nu primim fonduri din afară, noi ne gospodărim din fondul Consiliului Judeţean Covasna, iar acest fond este fix”, a declarat Tamás Sándor.

El a adăugat că restructurarea se va face pe bază de concurs iar cei care vor rămâne în instituţie vor avea salarii mai mari, dar şi atribuţii sporite.

„E complicat, nu spun nu. Pe bază de concurs vom restructura. Cu un salariu mărit vor primi şi atribuţii sporite, şi puţin mai multă disciplină. Sincer vă spun că la 1.200 de lei, cât aveau salariu până acum, nici nu ai obrazul să le ceri disciplina pe care poţi să o ceri la 2.400 de lei, pentru că suntem şi noi oameni şi am văzut în ce hal au ajuns angajaţii din administraţia publică locală. Acum o să avem salarii mai mari, dar şi atribuţii sporite şi disciplină”, a subliniat Tamás Sándor.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio