Ştiri

VIDEO. Porș sau Porșe? Cum se pronunță, de fapt, Porsche!

Nemții de la Porsche au creat un clip de doar 15 secunde în care explică cum se pronunță corect numele mărcii.

Reprezentanții mărcii auto au simțit nevoia să explice cum se pronunță corect numele Porsche, cu atât mai mult cu cât vorbitorii de limba engleză (mai ales cei din Marea Britanie și SUA) pocesc adesea numele acestei mărci în ”Porș”.

Postat pe YouTube în urmă cu câteva zile, clipul în care se explică felul în care se pronunță Porsche a adunat aproape un milion de vizualizări. Semn că oamenii chiar erau interesați să afle asta.

Cum a luat naștere Porsche?

Ferdinand Porsche a înființat “Dr. ing. h. c. F. Porsche GmbH” în 1931, cu sediul la Königstrasse în centrul Stuttgartului. Compania oferea inițial servicii de consultanță și proiectare, și nu construia automobile sub numele propriu. Unul din primele contracte a fost cu guvernul german pentru a proiecta o mașină populară, “Volkswagen” în germană. Primul model Porsche, Porsche 64, a fost proiectat în 1939 folosind multe componente de la Volkswagen Beetle.

Fiul lui Ferdinand Porsche, Ferry Porsche, a decis să își construiască o mașină proprie pentru că nu a găsit una existentă care să îi satisfacă exigențele. Primele modele din ce avea să devină 356 au fost construite într-un mic atelier în Gmünd, Austria și aveau caroseria din aluminiu. Prototipul a fost prezentat dealerilor germani, și după ce comenzile au atins un număr prestabilit, producția a fost demarată.

 

Publicitate
banner we radio