Ştiri locale, Video

VIDEO. Peste 120 de copii și 60 de adulți reuniți „Împreună prin dans” la Sfântu Gheorghe

Vineri, 5 octombrie, în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe are loc flashmob-ul „Împreună prin dans”, un eveniment deosebit, organizat de Clubul de Dans Blue Moon, împreună cu elevi proveniți de la cinci școli din județ.   

Flashmob-ul „Împreună prin dans” va începe de la ora 17:00, și va reuni prin dans peste 120 de copii de vârste și etnii diferite, de la Școala Specială din Sfântu Gheorghe, Școala Gimnazială „Néri Szent Fülöp” din cartierul Őrkő, Școala Generală „Váradi József”, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” și Liceul Economic „Berde Áron”, dar și aproape 60 de adulţi voluntari.

Publicitate

„Sunt copii de vârste și etnii diferite și care provin din medii sociale diferite. De 20 de ani fac dansuri de societate și am observat că, așa cum muzica este un limbaj universal, la fel este și dansul. Prima dată când am intrat în școala unde învață copiii de etnie romă și am ținut prima oră am fost foarte surprinsă. Copiii nu au înțeles ce vreau de la ei, nu înțelegeau că dansul are un sistem, sunt pași înainte, înapoi, în lateral, pentru că ei dansează liber. Nu am putut să țin orele, nu mă ascultau, și m-au provocat spunându-mi că nici eu nu știu să dansez ca ei. Am dansat și s-au uitat mirați la mine, atunci m-au acceptat ca profesor iar cu a doua ocazie în care am intrat în curtea școlii m-au întâmpinat cu îmbrățișări”, a declarat într-un interviu la We Radio una dintre organizatoarele flashmob-ului, Marton Enikő.

„Dansul este un limbaj universal. Prin dans poți să creezi punți între culturi”  

Potrivit acesteia, alături de copii și voluntari vor putea să ia parte la dansuri și cei prezenți la falshmob-ul care va avea loc vineri în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe.

„Timp de 10-15 minute vor fi două dansuri: un dans de origine nord-americană, iar altul de origine sud-americană, un dans în perechi. Vrem să fim fericiți, vrem să fim lejeri, să ne bucurăm de viață și unii de ceilalți. Dorim să aducem toleranță prin interculturalitate, prin metode nonformale”, a mai declarat Marton Enikő.

Evenimentul este la prima ediție, însă organizatorii se gândesc ca anul viitor să organizeze un eveniment asemănător, prin care să promoveze diverse arte meșteșugărești.

Publicitate
banner we radio