Ştiri locale

VIDEO. Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu tutun şi alcool

Poliţiştii din Covasna au ridicat 100.000 de ţigarete, 260 de litri de alcool şi peste 5.000 de lei, în urma a 23 de percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu produse accizabile.

La datele de 5 şi 6 martie a.c., peste 60 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna au efectuat 23 de percheziţii, dintre care 21 la persoane bănuite de contrabandă cu produse accizabile şi 2 la sediile unor firme.

Publicitate

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării peste 100.000 de ţigarete, 260 de litri de alcool şi peste 5.000 de lei.

De asemenea, ca măsură complementară, a fost dispusă indisponibilizarea unui autovehicul folosit în activitatea infracţională.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2014,  persoanele bănuite ar fi introdus în ţară tutun provenit din ţări extracomunitare, pe care apoi le-ar fi comercializat fără respectarea prevederilor legale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de 130.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Operaţiuni Speciale din cadrul IPJ Covasna şi al  S.R.I. Covasna.

Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Covasna

Publicitate
Publicitate
banner we radio