Ştiri

VIDEO. O familie din Germania a împodobit 555 de brazi în propria casă

Thomas și Susanne Jeromin din Rinteln, Germania, și-au transformat casa într-un veritabil tărâm al brazilor artificiali, cu nu mai puțin de 555 de exemplare. Cuplul și-a dedicat vara pregătirii pentru sărbătoarea din decembrie, începând decorarea încă din luna iunie. Cu scopul de a obține mai mult spațiu pentru această pasiune neconvențională, cei doi soți au adăugat chiar o nouă cameră casei lor, conform informațiilor furnizate de The Sun.

La vârsta de 57 de ani, Thomas a început această tradiție a împodobirii casei cu brazi acum 12 ani, iar în timp, soția sa, în vârstă de 56 de ani, s-a alăturat acestei activități, contribuind cu decorațiuni croșetate. Anul acesta, pentru a face loc și mai mult decorațiunilor, cei doi au decis să extindă spațiul locuibil al casei prin construirea unei noi camere.

„Ca să avem și mai mult spațiu, am mai construit o cameră”, explică Thomas.

Potrivit informațiilor furnizate de Thomas Jeromin, decorațiunile constau în jur de 108.000 de globulețe, iar consumul de energie al acestor ornamente este surprinzător de mic, generând costuri adiționale pentru electricitate de doar aproximativ 89 de euro pe sezon. „Am implementat tehnologia cu leduri”, a subliniat Thomas.

Cu toate că cei peste 555 de brazi sunt împodobiți timp de jumătate de an, familia preferă să îi păstreze în casă doar o lună, urmând ca pe 6 ianuarie brazii artificiali să fie depozitați în pod. Această tradiție unică reflectă pasiunea și devotamentul familiei Jeromin față de sărbătorile de iarnă. 

Cu toate că cei peste 555 de brazi sunt împodobiți timp de jumătate de an, familia obișnuiește să îi țină în casă doar o lună, iar pe 6 ianuarie brazii din plastic își găsesc locul în pod.

„Țara minunilor de Crăciun” atrage numeroși vizitatori. „Am avut chiar și oaspeți din Elveția”, spune Susanne Jeromin.

În 2021, Thomas și Susanne au reușit să instaleze în casă 444 de pomi. Așadar, ei și-au îmbunătățit, în acest an, recordul, care a și fost omologat de un reprezentant de la Institutul de Recorduri pentru Germania (RID).

Publicitate
banner we radio