Arena Sportiva
Ştiri locale

VIDEO. Noua Arenă Sportivă din Sfântu Gheorghe va fi gata în acest an

Lucrările la noua arenă sportivă din Sfântu Gheorghe, începute în 2014, se vor încheia în luna noiembrie a acestui an, potrivit managerului proiectului, Cristian Rad.

Sala va avea o capacitate maximă de 3000 de locuri în tribune şi va putea găzdui atât competiţii sportive de baschet, handbal, futsal şi hochei, cât şi diverse întruniri şi evenimente culturale şi artistice. Sala este prevăzută, printre altele, cu două loje pentru vip-uri şi ascensoare pentru persoanele cu handicap. Arena va avea circa 450 de locuri de parcare pentru autoturisme şi autocare, precum şi patru terenuri de tenis.

Publicitate

„Lucrările sunt realizate în proporţie de 60-65% şi se vor finaliza la termen, adică anul acesta în luna noiembrie. Este o sală de sport foarte frumoasă, este o construcţie unică, interesantă şi din punct de vedere arhitectural, pentru că are o formă curbă, o geometrie neregulată. Pe şantier am avut între 150-200 de muncitori, printre care şi mulţi localnici”, a declarat joi, Cristian Rad.

Valoarea investiţiei se ridică la peste 19 milioane de euro, iar banii au fost alocaţi din bugetul de stat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

„Este un vis mare al meu şi cred că şi al cetăţenilor din acest oraş realizarea acestei arene sportive, care nu va fi doar o sală de sport, ci şi un centru de evenimente, spectacole, concerte, expoziţii. Sportul în oraşul nostru are un trend pozitiv, sâmbătă, dacă vom câştiga meciul, vom avea o echipă în Liga B de fotbal, suntem capitala baschetului feminin, am câştigat anul acesta Cupa României şi campionatul, avem echipe de handbal şi vom avea şi echipe de hochei. Nu putem vorbi de sport de masă fără sport de performanţă, copiii au nevoie de modele”, a declarat primarul Antal Árpád.

Potrivit acestuia, viitoarea arenă sportivă aflată la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc va deveni cu siguranţă un punct de atracţie, iar pe terenurile agricole intravilane din jur se vor construi locuinţe, spaţii de agrement şi centre comerciale.

(Agerpres)

În materialul video de mai jos puteţi vedea cum arată Arena în interior, dar aflaţi şi mai multe detalii de la constructor şi de la primarul Antal Árpád.

 

Publicitate
banner we radio