Ştiri locale

VIDEO. Musicalul „Leul Ra”, turneu în zece oraşe din ţară

Musicalul „Leul Ra”, producţie a Teatrului „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, va fi prezentat în această toamnă în zece oraşe din România, în cadrul unui turneu cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Managerul teatrului, Anna Maria Popa, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că „Leul Ra” este o producţie artistică creată special pentru trupa din Sfântu Gheorghe de tânărul compozitor Marius Popa şi regizorul şi dramaturgul Cezar Ghioca şi va fi prezentată în perioada 20 septembrie – 12 noiembrie la Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Brăila, Galaţi, Piatra Neamţ, Suceava, Ploieşti, Bucureşti şi Bacău.

Publicitate

„În cadrul turneului e foarte importantă pentru noi componenta educaţională a întregului proiect. Vorbim despre un spectacol bazat pe un musical 100% original, acesta este exact elementul care a făcut posibilă câştigarea acestei finanţări, pentru că vrem să arătăm publicului cum se face un spectacol de genul acesta, ce presupune, care este efortul din perspectiva artistică, financiară şi aşa mai departe. (…) Spectatorii vor avea posibilitatea să vorbească cu dramaturgul, cu regizorul, cu compozitorul spectacolului, lucru care va fi, sperăm noi, un element suplimentar de a-i familiariza cu un stil teatral extrem de nebăgat în seamă la noi, în România”, a spus Anna Maria Popa.

Potrivit acesteia, producţia s-a bucurat de succes la Sfântu Gheorghe, iar pentru spectacolul din 7 noiembrie, de la Teatrul Nottara din Bucureşti, toate biletele sunt deja rezervate.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio