Ştiri

VIDEO. Momentul în care a fost împușcat ambasadorul Rusiei în Turcia

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional! Ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, decedat la spital, după ce a fost împuşcat la o expoziţie de artă din metropola Ankara. Autorităţile turce suspectează că atacatorul înarmat este un militant islamist, acesta fiind neutralizat după o operaţiune a forţelor speciale.


Karlov a fost împuşcat în timp ce ţinea un discurs la o expoziţie de artă din Ankara.

Atacul are loc cu o zi înainte de plecarea ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, spre Moscova pentru a purta discuţii cu omologii ruşi şi iranieni cu privire la criza din Siria.

Presa locală informează că alte trei persoane au fost rănite în acelaşi atac armat, starea acestora nefiind cunoscută.

Conform oficialilor de la Ankara, atacatorul era un membru al poliției turce aflat în afara programului.

Atacatorul care l-a ucis pe ambasadorul Rusiei era un poliţist din Ankara

Surse din securitatea turcă au susţinut luni seară că atacatorul înarmat care l-a ucis într-o galerie de artă pe ambasadorul rus Andrei Karlov era un poliţist din Ankara. Autorităţile turce au anunţat deja că atacatorul a fost ucis în urma unui schimb de focuri cu forţele speciale. Acesta a strigat „Allahu Akbar. Nu uitaţi Alepul, nu uitaţi Siria!” în momentul atacului asupra ambasadorului Karlov, transmite Reuters, citată de News.ro.

„Allah akbar! Nu uitaţi Alepul, nu uitaţi Siria! Atât timp cât localităţile noastre nu sunt în siguranţă nici voi nu veţi simţi gustul siguranţei. Daţi-vă înapoi. Pe mine mă va lua de aici doar moartea. Toţi cei vinovaţi pentru această cruzime vor da socoteală!”, a strigat atacatorul în timp ce a deschis focul asupra ambasadorului, care ţinea un discurs în galeria din Ankara.

Iniţial, presa turcă a relatat că atacatorul a reuşit să intre la expoziţia de fotografie cu ajutorul unei legitimaţii de poliţist, însă nu era clar dacă acesta era angajat al poliţiei din Ankara.

Se pare că atacatorul era în afara serviciului în momentul atacului.

Acesta avea 22 de ani și absolvise o şcoală de poliţie în urmă cu doi ani. Conform presei, Mevlüt Mert Altıntaş s-a născut în 1994 la Aydin.

Expoziţia era organizată chiar de angajaţii ambasadei ruse în incinta unui centru cultural din Ankara. Se pare că prezenţa ambasadorului la expoziţie a fost anunţată în urmă cu o săptămână, iar autorităţile suspectează că atacul armat este unul premeditat.

Ambasadorul Andrei Karlov nu era însoţit de un bodyguard la asemenea evenimente publice.

Martorii prezenţi la expoziţie susţin că atacatorul a tras iniţial un foc în aer, iar apoi l-a împuşcat în spate pe ambasador.

Suspectul a mai tras un foc de armă în ambasadorul rus, după ce invitaţii au început să fugă din galeria de artă din Ankara.

Primarul Ankarei a precizat că scopul atacului armat este de a distruge relaţiile bilaterale dintre Rusia şi Turcia.

De asemenea, măsuri de securitate suplimentare au fost luate în jurul Ambasadei Rusiei de la Ankara.

Atacul are loc cu o zi înainte de plecarea ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, spre Moscova pentru a purta discuţii cu omologii ruşi şi iranieni cu privire la criza din Siria.

(digi24.ro)

Publicitate
banner we radio