Ştiri locale

VIDEO. Miting de susţinere a candidaturii liberalului Mădălin Guruianu la Primăria Sfântu Gheorghe

Candidatul Partidului Naţional Liberal (PNL) Covasna pentru Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a adresat marţi, contracandidaţilor săi, invitaţia de a participa la o dezbatere în cadrul căreia să-şi prezinte programele electorale şi a anunţat, totodată, că pe data de 30 mai va avea loc un miting de susţinere în favoarea sa.

Mădălin Guruianu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că este dispus să se confrunte cu ceilalţi patru candidaţi la Primăria Sfântu Gheorghe atât în mediul on-line, cât şi într-o dezbatere clasică.

Publicitate

„E jenant, de-a dreptul, să nu existe o dezbatere publică în campania electorală, pentru ca oamenii să afle programele, ideile candidaţilor. Sunt pregătit să accept, în acest sens, ofertele contracandidaţilor mei”, a declarat Mădălin Guruianu.

Potrivit acestuia, pe data de 30 mai, la Sfântu Gheorghe va avea loc un miting de susţinere în favoarea sa, la care vor participa atât români, cât şi maghiari.

El a menţionat că este conştient de faptul că un român are, în momentul de faţă, şanse reduse de a fi ales primar într-un oraş locuit majoritar de etnici maghiari, cum este Sfântu Gheorghe, însă obiectivul său este de a intra în Consiliul Local şi, ulterior, de a fi ales viceprimar din rândul consilierilor. În context, a subliniat că în ultimii 25 de ani municipiul Sfântu Gheorghe nu a avut nici primar şi nici viceprimar român.

Guruianu a editat un catalog cu imagini reprezentative pentru acţiunile pentru comunitate în care s-a implicat în ultimii ani, precum şi cu fotografii ale unor oameni simpli sau personalităţi din judeţ ori din ţară care îl susţin în această campanie electorală.

Programul său electoral, lansat săptămâna trecută, se numeşte „Sfântu Gheorghe 7+”, iar printre obiectivele sale prioritare se numără crearea unui pol de dezvoltare cu centrul la Sfântu Gheorghe, sprijinirea producătorilor locali şi crearea de noi locuri de muncă, atragerea investitorilor, dezvoltarea industriei uşoare, agriculturii şi turismului, preponderent cel rural şi cultural.

Guruianu susţine ideea unui „buget multianual şi consensual”, respectiv stabilirea prin dezbatere publică a unor priorităţi ale comunităţii pe următorii şapte ani, acordarea de subvenţii stimulative şi reduceri substanţiale de taxe locale pentru firmele care angajează tineri şi şomeri din zonă.

Candidatul PNL mai propune, printre altele, mărirea bugetului oraşului prin emiterea de obligaţiuni municipale cu maturitate pe termen mediu şi lung, de şapte ani, şi asigurarea transparenţei folosirii banului public, prin punerea în practică a unui audit privat la cheltuielile bugetare.

Pentru Primăria Sfântu Gheorghe mai candidează actualul primar, Antal Arpad, din partea UDMR, pentru cel de-a treilea mandat, profesoara Rodica Pârvan din partea PSD, Victor Raica din partea UNPR şi fostul viceprimar Balint Jozsef din partea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania.

(Agerpres)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio