Ştiri locale

VIDEO. Marş pentru democraţie vineri seară pe străzile din Sfântu Gheorghe

Peste 200 de persoane au participat vineri seară la „un marş pentru democraţie” în municipiul Sfântu Gheorghe, parcurgând în grup distanţa dintre centrul oraşului – Gară şi retur.

Pe întregul traseu, manifestanţii au făcut apel către concetăţeni să li se alăture şi au scandat lozinci împotriva PSD şi a Guvernului, exprimându-şi astfel nemulţumirea faţă de Ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale şi proiectul de lege privind graţierea.

Publicitate

Grupul s-a deplasat pe trotuare şi nu a blocat circulaţia, fiind flancat de forţele de ordine.

Manifestanţii s-au adunat, iniţial, în faţa sediului Prefecturii din centrul municipiului, unde au mai avut loc proteste în ultimele două zile.

Nici marşul de vineri seară şi nici mitingurile din zilele anterioare, la care au participat aproximativ 500 de persoane, nu au fost autorizate, fiind organizate pe reţelele de socializare, sub genericul „Protest pentru democraţie şi justiţie în România”, şi s-au desfăşurat în mod paşnic, fără incidente.

În faţa sediului Prefecturii a fost postat un anunţ pe care scrie, în limbile română şi maghiară, că protestele vor continua „dacă nimic nu s-a schimbat, aici, la ora 18”.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio