Ştiri locale

VIDEO. Mădălin Guruianu a sesizat Biroul Electoral Municipal în legătură cu un material electoral al PSD

Candidatul Partidului Naţional Liberal (PNL) la Primăria Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a depus duminică o plângere la Biroul Electoral Municipal (BEM) împotriva Partidului Social Democrat (PSD), ca urmare a publicării, conform acestuia, a unui „material electoral defăimător” la adresa sa.

În sesizarea adresată BEM, Mădălin Guruianu menţionează că Rodica Pârvan, candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Sfântu Gheorghe, a publicat în ultima zi de campanie, respectiv vineri 3 iunie, un „material electoral defăimător” la adresa sa, care a circulat şi în mediul online, după apariţia într-un cotidian local.

Publicitate

„Afirmaţiile făcute de către candidatul PSD aduc atingere onoarei, demnităţii, imaginii, reputaţiei şi vieţii mele private, sunt denigratoare, defăimătoare, mincinoase, manipulatoare şi pot induce în eroare electoratul. Materialul electoral încalcă art.65 din Legea 115/2015 şi cel puţin trei din Codul Civil, 72, 74 şi 252. Bineînţeles că îmi rezerv dreptul şi voi acţiona în judecată persoana, partidul şi publicaţia unde a apărut atacul mişelesc în ultima zi de campanie, dar vă rog şi pe dumneavoastră să luaţi măsurile care se impun prin lege. Prin urmare, solicit să dispuneţi îndepărtarea de urgenţă din mediul online a materialului respectiv şi să sesizaţi organele competente, pentru luarea deciziilor care se impun”, scrie Mădălin Guruianu, în sesizarea depusă la BEM.

Ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă, acesta şi-a manifestat nemulţumirea cu privire la faptul că PSD a „afectat grav” campania electorală, care, până la apariţia acestui material, s-a desfăşurat în mod „curat” şi şi-a exprimat speranţa că oamenii care s-au „pretat la aceste atacuri” vor ieşi în timp cât mai scurt din viaţa politică.

Sesizarea a fost înregistrată de Biroul Electoral Municipal, însă nu este de competenţa acestuia să o soluţioneze, a declarat Aurel Bote, membru în cadrul BEM Sfântu Gheorghe.

(Agerpres)

\"plangere

Publicitate
Publicitate
banner we radio