Ştiri locale, Video

VIDEO. Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe, finalizate în proporţie de 50%

Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe au fost finalizate în proporţie de 50%, iar aceasta va fi deschisă circulaţiei în vara anului viitor, au anunţat miercuri, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Potrivit acestora, jumătate din lungimea drumului a fost asfaltată, iar săptămâna aceasta a început montarea grinzilor pe pilonii viitoarelor pasaje.

Publicitate

„Se montează grinzi pe Varianta de Ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe. Operaţiunea va dura câteva săptămâni, având în vedere că pe acest tronson vor fi 3 pasaje mari, cel mai lung fiind de peste 500 de metri. Pe restul şantierului de 11,5 km lucrările decurg în conformitate cu graficul asumat de constructor. Straturile de asfalt au fost deja finalizate pe aproximativ 50% din întregul tronson. Dacă lucrările vor continua în acest ritm, vom putea circula pe Varianta Sfântu Gheorghe în vara anului viitor”, au transmis reprezentanţii DRDP Braşov, pe Facebook.

Construcţia centurii ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe a început anul trecut, iar investiţia, care se cifrează la aproape 300 de milioane de lei, este finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Viitoarea centură va avea o lungime de 11,56 kilometri, cu câte o bandă pe fiecare sens de mers în lăţime 3,50 metri, patru intersecţii giratorii şi trei pasaje peste calea ferată şi peste Râul Olt.

Aceasta se va desprinde din DN12 Braşov – Miercurea Ciuc, înainte de localitatea Coşeni, şi va reintra pe acest drum în partea de nord a municipiului, la ieşirea spre Miercurea Ciuc, după ce va ocoli localităţile Chilieni, Coşeni şi Sfântu Gheorghe.

Potrivit primarului Antal Arpad, în municipiul Sfântu Gheorghe intră lunar peste 500.000 de maşini, iar viitoarea şosea de centură va devia circa 20% din trafic.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio