Ştiri locale

VIDEO. Liderul PNL Sfântu Gheorghe se va retrage din politică dacă nu va obţine postul de viceprimar

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a anunţat joi, că se va retrage din politică dacă, după alegerile locale din 5 iunie a.c., nu va obţine postul de viceprimar al municipiului.

Mădălin Guruianu, care candidează din partea PNL atât pentru funcţia de primar, cât şi pentru cea de consilier local, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că obiectivul său este ca formaţiunea pe care o reprezintă să obţină cele mai multe voturi după UDMR, iar, ulterior, să obţină postul de viceprimar.

Publicitate

El a menţionat că în ultimii 25 de ani municipiul Sfântu Gheorghe nu a avut nici primar şi nici viceprimar român, prin urmare desemnarea sa pe acest post ar reprezenta un mesaj de normalitate, dar şi o recunoaştere a eforturilor pe care le-a făcut de-a lungul anilor pentru o mai bună convieţuire interetnică.

„Cred că suntem foarte aproape de a ieşi pe locul al doilea, după UDMR. Dacă se va întâmpla asta, iar, ulterior, majoritatea din Consiliul Local nu va înţelege să susţină un minoritar român pentru postul de viceprimar, atunci eu unul voi părăsi politica. Este ultima campanie electorală din acest punct de vedere. Consider că, după atâţia ani de zile, putem ajunge în acest punct, putem face un salt prin care pe 5 iunie să putem scrie istorie împreună. Deci, dacă nu vom avea suficient de multe voturi să putem intra în Consiliul local pe locul doi, iar ulterior majoritatea UDMR nu va susţine un viceprimar minoritar român, atunci voi părăsi politica. În acest moment consider că, la câte punţi de comunicare am legat, acesta este pasul firesc care ar trebui să se întâmple. În cazul în care nu se va întâmpla aşa, din respect pentru tot ce am crezut şi am făcut în viaţa mea până acum, mă voi dedica altor proiecte. Desigur, voi renunţa şi la postul de consilier local”, a declarat Mădălin Guruianu.

El s-a declarat totodată convins că „majoritatea UDMR va înţelege că este un demers de ultim moment de a încerca să facem o mai bună legătură, o mai bună comunicare între români şi maghiari” şi că mesajul său va fi, până la urmă, conştientizat.

El a mai spus că PNL este singurul partid de pe eşichierul politic care a reuşit să atragă în număr mare atât români, cât şi maghiari şi a menţionat că orice vot dat partidelor mici se va pierde, dacă acestea nu vor intra în viitorul Consiliu Local, iar la redistribuire se va contabiliza, cel mai probabil, la UDMR, care s-a clasat în fiecare an electoral prima poziţie.

Pentru Primăria Sfântu Gheorghe mai candidează actualul primar, Antal Árpád, din partea UDMR, pentru cel de-a treilea mandat, profesoara Rodica Pârvan din partea PSD, Victor Raica din partea UNPR şi fostul viceprimar Bálint József din partea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio