Ştiri, Video

VIDEO. Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Liderul PSD a promis reforme

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, chiar de ziua sa de naştere, că îl desemnează pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru funcția de premier. Președintele a venit la declarații împreună cu Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Varujan Pambuccian, dar nu și cu liderul UDMR, Kelemen Hunor. Acesta este un nou indiciu al faptului că UDMR ar putea părăsi coaliția de guvernare.

Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, consultări cu șefii partidelor politice, la Palatul Cotroceni. De remarcat că liderii PSD și PNL au intrat împreună cu reprezentantul minorităților de la ora 12.00, în timp ce UDMR a intrat separat de la ora 12.30. Iohannis nu a dat mâna cu reprezentanții UDMR, USR și AUR.

Klaus Iohannis anunță premierul:

E potrivit să fac câteva remarci scurte. Coaliția de guvernare a decis acum un an și jumătate să funcționeze pe un mod nou, cu o schimbare a premierilor. Acest model a funcționat foarte bine și sunt încredințat că va funcționa și în continuare.

L-am avut premier pe Nicolae Ciucă cu miniștrii din partidele care au fost în coaliție. România a trecut cu bine prin mai multe crize: energie, inflație. Avem creștere economică și toate sunt rezultatul unei munci intense.

Faptul că azi ne găsim aici arată un nou nivel de implicare și seriozitate la nivelul coaliției de guvernare. Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate.

În acest condiții cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al coaliției. Să continue munca serioasă și eficientă a coaliției cu acest nou guvern.

Vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea guvernului și vă aștept pentru depunerea jurământului.

Declarații Marcel Ciolacu:

Dle președinte, în primul rând vă doresc la mulți ani de ziua dvs.

Îi mulțumesc dlui Nicolae Ciucă pentru gestul de onoare. Prin gestul său, România a intrat într-o etapă de democrație consolidată.

Guvernul Ciucă a adus stabilitatea României. Îmi doresc ca viitorul guvern condus de mine să fie despre economie și reforme.

Îmi asum cu toată responsabilitatea faptul că România are nevoie de aceste reforme și de PNRR.

Locul României e în UE și NATO. Indiferent cât caută unii și alții alte drumuri.

Îmi doresc să mă ridic la nivelul acestei responsabilități.

Publicitate
banner we radio