Ştiri locale

VIDEO. Juristul Dulányi-Balogh Szilárd (USR), învestit oficial în funcţia de subprefect

Liderul USR Covasna, Dulányi-Balogh Szilárd, de profesie jurist, a fost învestit joi în funcţia de subprefect al judeţului, acesta preluând şi atribuţiile prefectului până la numirea de către Guvern a unei noi persoane pe postul rămas vacant.

Dulányi-Balogh Szilárd, în vârstă de 40 de ani, a declarat după depunerea jurământului că numirea în această funcţie reprezintă pentru el o mare responsabilitate şi că îşi va dedica energia şi priceperea pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin.

Publicitate

„Mulţumesc premierului Florin Cîţu şi vicepremierilor Dan Barna şi Kelemen Hunor pentru că au acceptat şi validat propunerea de a fi numit în funcţie şi aştept întregirea echipei la Instituţia Prefectului, să putem fi parte la “revoluţia bunei guvernări”, aşa cum este mottoul nostru din campania electorală. (…) În judeţul Covasna încă nu a fost numit prefectul, prin urmare eu am să îndeplinesc temporar atribuţiile, cu speranţa că o să avem echipa completă cât mai curând”, a declarat Dulányi-Balogh Szilárd.

Vezi AICI VIDEO de la ceremonia de învestire.

Acesta a mai spus că şi-ar dori ca, în calitate de subprefect, să se ocupe pe viitor de coordonarea activităţii instituţiilor deconcentrate, considerând că în acest fel ar putea contribui mai eficient la punerea în aplicare a programului de guvernare.

„Deocamdată nu pot spune care vor fi atribuţiile mele în calitate de subprefect, acestea pot fi stabilite de Guvern sau de prefect, dar mi-aş dori să mă ocup de coordonarea activităţii instituţiilor deconcentrate. (…) Mă consider un specialist în Drept, iar comunitatea locală se poate aştepta de la mine la transparenţă şi pot să garantez că voi veghea la respectarea Constituţiei, legilor statului şi tratatelor internaţionale la care ţara noastră este parte”, a spus noul subprefect.

Dulányi-Balogh Szilárd s-a născut în judeţul Covasna, a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, şi-a început activitatea profesională în cadrul Consiliului Judeţean Covasna, după care a lucrat în mediul privat, la o societate profesională din domeniul administrărilor şi lichidărilor judiciare.

Acesta se numără printre fondatorii organizaţiei judeţene USR Covasna, pe care o conduce din februarie 2019.

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri eliberarea din funcţie a 103 prefecţi şi subprefecţi, printre care s-a numărat şi fostul prefect al judeţului Covasna Iulian Todor şi numirea a 36 de prefecţi şi a 75 de subprefecţi.

În urma negocierilor dintre partidele aflate la guvernare, postul de prefect al judeţului Covasna revine UDMR, care l-a nominalizat pentru această funcţie pe primarul comunei Ozun, Ráduly István, iar cel de-al doilea post de subprefect revine PNL, care îl susţine în continuare pe Cosmin Boricean pentru această funcţie.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio