Ştiri locale

VIDEO. Finala națională a concursului de Educație Rutieră la Sfântu Gheorghe

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi elevii, poliţiştii au organizat competiţia „Educaţie Rutieră – Educaţie Pentru Viaţă”, în cadrul căreia tinerii se întrec în cunoştinţe rutiere.

La etapa finală a competiţiei, desfăşurată în aceste zile la Sfântu Gheorghe în judeţul Covasna, echipele de elevi şi profesori au avut de parcurs cu bicicleta trasee prestabilite şi au răspuns la întrebări de circulaţie.

Publicitate

Competiţia are ca obiectiv prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi elevii, prin formarea unui comportament rutier responsabil în rândul tinerilor, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie.

Multiplul campion naţional de trial bike Orbán Barra Gábor a făcut o demonstraţie înainte de începerea concursului de educaţie rutieră.

La start s-au aliniat 37 de echipe, din 36 de judeţe şi din municipiul Bucureşti, formate din câte trei elevi şi un profesor coordonator.

Participanţii au avut de parcurs probe practice ce constau în parcurgerea cu bicicleta a unui traseu, într-un parc şcoală, amenajat aidoma unui traseu real, întâlnit în deplasările zilnice, unde este punctată cunoaşterea regulilor şi semnelor de circulaţie, precum şi modul de respectare a acestora. De asemenea, este testată şi îndemânarea în deplasarea cu bicicleta într-un poligon amenajat cu diferite obstacole, jaloane, bârne fixe şi mobile şi altele.

Ultima probă a fost cea teoretică şi a constat în rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebări din legislaţia rutieră.

După finalizarea probei teoretice, se va stabili clasamentul echipelor, iar miercuri, începând cu ora 19:00, va avea loc festivitatea de premiere.

Chiar dacă regulile concursului spun că vor fi câştigători cei care au acumulat cel mai mare punctaj în urma parcurgerii probelor, în final toţi participanţii vor avea de câştigat prin experienţa şi cunoştinţele acumulate.

Competiţia este organizată de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

În plan local, parteneri sunt Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Palatul Copiilor – Sfântu Gheorghe, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Crucea Roşie, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog – Covasna, Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, Clubul Copiilor din Întorsura Buzăului, Prefectura Judeţului Covasna, Consiliul Judeţean Covasna şi Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Elevii au avut de parcurs două tipuri de trasee – unul de îndemânare şi altul de cunoaştere a regulilor de circulaţie.

\"sdr\" \"dav\" \"Concurs \"dav\"

Publicitate
Publicitate
banner we radio