Ştiri

VIDEO. Documentarul \”Dezastrul din Colectiv\” realizat de Discovery Channel

Documentarul \”Dezastrul din Colectiv\”, despre tragedia care a avut loc în clubul bucureștean pe 30 octombrie 2015, a fost difuzat, duminică 13 martie, în premieră, de Discovery Channel, informează un comunicat al televiziunii.

Documentarul prezinta, în ordine cronologică, faptele care s-au petrecut în acea noapte în București, așa cum au fost relatate de cei direct implicați — supraviețuitori, familii ale acestora, autorități și cadre medicale care au luat parte la operațiunile de salvare. De asemenea, are și o reconstituire a momentelor de dinainte și după izbucnirea incendiului.

Publicitate

Nick Allder, expert internațional în efecte speciale, multiplu premiat pentru producții precum \”Alien\” (1979) sau \”Al cincilea element\” (1997), a luat parte la realizarea acestui proiect în calitate de consultant pe aspecte ce țin de siguranță.

Documentarul este comisionat de către Discovery Networks, prin producătorul executiv Charlotte Reid, unei echipe românești conduse de Mihai Predescu, producător cu peste 20 de ani de experiență în domeniul producției TV internaționale. Pe durata acestui program nu vor fi difuzate mesaje comerciale.

\”Suntem extrem de recunoscători față de martorii implicați în această producție, pentru curajul și deschiderea lor de a-și face cunoscute poveștile, astfel încât publicul să înțeleagă mai bine ce s-a întâmplat pe 30 octombrie 2015. Mulțumită lor, am reușit să aprofundăm într-o manieră echilibrată evenimentele din acea noapte, oferindu-le telespectatorilor o perspectivă amplă asupra acestei tragedii\”, declară Charlotte Reid, producător executiv pentru Discovery Networks International.

(Agerpres)

 

Publicitate
banner we radio