Ştiri

VIDEO. Cutremur în Italia: Bilanţul morţilor a crescut la peste 200. Cinci români morţi în urma seismului

Update! Potrivit celor mai recente informaţii obţinute din Italia, a fost confirmat decesul altor trei cetăţeni români în urma seismului survenit la data de 24 august pe teritoriul Italiei. Astfel, la acest moment, numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului este de cinci persoane.

__________________

Publicitate

Update! Cel mai recent bilanţ al victimelor este de cel puţin 247 de morţi, zeci de răniţi şi sute de persoane dispărute. Ministerul Afacerilor Externe anunţă, joi dimineaţă, decesul unui al doilea cetăţean român în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei. De asemenea, printre răniţi au fost identificate alte două persoane de cetăţenie română, în timp ce opt români sunt daţi dispăruţi.

________________________

Update! Cel mai recent bilanţ al victimelor este de cel puţin 73 de morţi, zeci de răniţi şi peste 150 de persoane date dispărute. Printre victime se află şi români, a anunţat Ministerul de Externe.

Un român se numără printre victimele care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului din Italia. De asemenea, doi români au fost răniţi, în timp ce alţi nouă sunt daţi dispăruţi.

Anunţul a fost făcut de Ministerul de Externe, care a comunicat situaţia cetăţenilor români afectaţi de cutremurul din Italia.

________________

Update! Bilanțul persoanelor decedate în urma cutremurului a ajuns la cel puțin 60 de morți, conform presei italiene. Jumătate dintre victime ar fi doar în orașul Amatrice, potrivit unui anunț făcut de primarul localității. Autoritățile italiene au mai anunțat că 150 de persoane sunt căutate în continuare de către salvatori.

Ionut Vîlcu, purtător de cuvânt al MAE, a declarat la Digi24 că din „informațiile disponibile în acest moment, printre victime nu se află cetățeni români.”

În ceea ce privește apelurile telefonice primite de la românii care locuiesc în zona afectată de cutremur, acesta a declarat că ei „sunt în regulă”.

____________

Un cutremur foarte puternic a avut loc în această dimineață în localitatea Amatrice din Italia, la adâncime foarte mică. Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a avut loc la 03.36 ora locală (04.36 ora României), în Italia, la 10 km adânicme, potrivit BBC.

În Roma, cutremurul s-a resimţit timp de aproximativ 20 de secunde, potrivit La Repubblica. Nu s-au înregistrat victime până în acest moment.

Primarul oraşului Amatrice a declarat pentru un post de radio că oraşul a fost distrus.

„Drumurile din şi spre oraş sunt blocate. Jumătate din oraş a dispărut. Oraşul nu mai există. În acest moment există persoane aflate sub dărâmături. Au avut loc mai multe alunecări de teren, iar un pod este pe cale să se prăbuşească”, a declarat Sergio Perozzi.

Cotidianul La Repubblica informează că, în Roma, clădirile s-au cutremurat pentru circa 20 de secunde.

Autoritățile au anunțat că s-au dărâmat clădiri în trei provincii, însă situația cea mai gravă este în Amatrice.

Seismul a fost urmat de mai multe replici, cea mai puternică fiind de 5,5 grade.

\"57bd70c7682ccf27a87972d8\" \"57bd70b5682ccfeea77972d9\" \"cutremur

\"cutremur

Publicitate
Publicitate
banner we radio