Ştiri locale, Video

VIDEO. Container Multirisc pentru intervenţii de căutare-salvare, intrat în dotarea ISU Covasna

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a fost dotat cu un Container Multirisc, conţinând echipamente de ultimă generaţie pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în cazul producerii unui cutremur major, sau a altor calamităţi naturale.

Containerul a fost achiziţionat din fonduri europene printr-un program derulat la nivel naţional şi are o valoare de 380.000 de euro, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, locotenent colonelul Adrian Năstuţă, împuternicit la comanda ISU Covasna.

Potrivit acestuia, containerul asigură suportul logistic necesar pentru misiuni de căutare-salvare şi intervenţii de lungă durată în medii ostile.

„Aceste echipamente sunt achiziţionate în cadrul proiectului Multirisc, Programul Operaţional Infrastructură Mare. Acest proiect la nivel naţional are o valoare de 157 milioane de lei, banii fiind obţinuţi în totalitate din fonduri europene. Containerul, pe care îl avem în dotare de săptămâna trecută, asigură materiale şi echipamente destinate misiunilor de căutare şi salvare pe timpul intervenţiilor de lungă durată ce se desfăşoară atât la nivelul judeţului Covasna, cât şi la nivel regional, al regiunii Centru. Acest container este dotat cu echipamente de ultimă generaţie de o calitate deosebită ce pot fi folosite în primul rând în cazul unui cutremur, dar nu numai, prezintă o paletă mai largă a intervenţiilor noastre. Sunt multe echipamente noi, pe care nu le-am mai avut, dar care sunt, desigur, de mare ajutor”, a declarat locotenent colonelul Adrian Năstuţă.

Containerul, tractat de un camion, este compartimentat şi prevăzut în interior spaţii speciale pentru materiale de construcţii, echipamente pentru ridicare, accesorii pentru iluminat, echipamente de tâmplărie, descarcerare, scule electrice, echipament de protecţie, sistem de căutare cu senzori acustici, cort militar etc.

Acesta va fi prezentat publicului vineri, între orele 10-14 la sediul ISU din Sfântu Gheorghe, în cadrul Zilei Porţilor Deschise organizate cu prilejul Zilei Internaţionale Pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Naturale.

(Agerpres)