Ştiri locale

VIDEO. Container incendiat pe strada Nuferilor din Sfântu Gheorghe

Un container semiîngropat de pe strada Nuferilor din Sfântu Gheorghe a fost incendiat duminică, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru ca flăcările să fie stinse.

Directorul operatorului regional de salubritate TEGA SA, Máthé László, crede că cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la un muc de țigară aruncat aprins.

Publicitate

Vezi AICI VIDEO cu intervenţia pompierilor.

Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Lt. Marius Tolvaj ne-a precizat că cel mai probabil, caza producerii incendiului a fost fumatul în loc nepermis.

„A ars gunoiul menajer dintr-un container subteran. Apelul a fost făcut la ora 14:49. Incendiu a fost stins în aproximativ 10 minute de un echipaj al ISU Covasna”, ne-a precizat acesta.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții societății i-au mulțumit persoanei care a alertat rapid pompierii prin 112, astfel încât paguba produsă este una minimă, și îi roagă pe locuitori ca și pe viitor, în cazul în care observă fum sau flăcări ieșind din tomberoane, să sune de urgență la 112

„Nu se știe exact de la ce a luat foc, dar mai mult ca sigur de la o țigară aruncată aprinsă. De la altceva nu prea se poate pentru că tomberoanele sunt între blocuri, nu are cum să fie jar de la altceva. Trebuie să ridicăm să vedem ce s-a întâmplat înăuntru, de afară nu se vede ce pagube sunt. Pe strada Sporturilor aveam probleme în anii trecuți, constant dădeau foc, dar aici nu am avut probleme până acum”, ne-a spus directorul TEGA, Máthé László.

Potrivit acestuia, anul trecut pagubele în urma incendierii tomberoanelor s-au ridicat la aproximativ 10.000 lei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio